У Чернівцях влаштували флеш-моб на тему ганебного звернення депутатів Семенюка, Федоряка і Ко до Сейму Польщі (+фоторепортаж)

У Чернівцях влаштували флеш-моб на тему ганебного звернення депутатів Семенюка, Федоряка і Ко до Сейму Польщі (+фоторепортаж)

16.07.2013, 18:32

Громадська організація «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» запросила представників патріотичних сил, журналістів та небайдужих буковинців сьогодні 16.07.2013 року на 13:30 до готелю «Буковина», де ГМ ОПОРА мала оцінювати роботу нардепів від Буковини, спеціально для них активісти організували мирний захід – флешмоб «Ми за порозуміння» щодо ганебного звернення окремих депутатів до Сейму Польщі з проханням визнати події Волинської трагедії геноцидом з боку України! 

Між учасниками мирного заходу – флешмобу «Ми за порозуміння» - і представниками готелю "Буковина" виникла словесна перепалка. Організатори акції - громадська організація «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» запросила представників патріотичних сил, журналістів та небайдужих буковинців сьогодні 16.07.2013 року на 13:30 до готелю «Буковина», де ГМ ОПОРА мала оцінювати роботу нардепів від Буковини за півроку роботи. Спеціально для народних обранців громадські активісти організували акцію щодо ганебного звернення окремих з них до Сейму Польщі з проханням визнати події Волинської трагедії геноцидом з боку України.

Щойно учасники зібрання розгорнули пратійні прапори і розгоршули плакати до них підійшов представник готелю й почав вимагати залишити територію, не перешкоджати рухові транспорту, інакше він викличе міліцію.

Згодом на майданчику перед готелем з'явився депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш. Деякі учасники акції почали закликати його приєднатися до їх протесту проти дій нардепів Семенюка і Федоряка, бо сам він є членом фракції партіотичної партії "Наша Україна" в міській раді і вони його виборці. Тож він мусить бути з ними. Проте до своїх виборців депутат не приєднався. До честі пана Чинуша він поводився коректно, хоча й заявив, що це приватна земля і тут в принципі така акція не мала би відбуватися. Адже вона шкодить бізнесу. А ще просив не перешкоджати заїзду машин.

Нагадаємо, що під час президентської кампанії Віктора Ющенка у готелі знаходився його регіональний виборчий штаб, а відтак звідси координувалися дії під час Помаранчевої революції.

— Історія подібних прецедентів не знає, щоб народні депутати, котрі отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Дуже сумно й дивно, що серед підписантів є депутати від ПР із Чернівецької області з українськими прізвищами Семенюк та Федоряк. Якщо вони підписують різну маячню, то чому б їм не звернутися до польського Сейму з проханням вшанувати польське військо під керівництвом короля Яна-І, яке 516 років тому, 26 жовтня 1497 року у Козьминському лісі під Чернівцями було розгромлене молдавським господарем Стефаном-ІІІ? Видно, панове Семенюк та Федоряк забули, що є депутатами українського, а не польського вищого законодавчого органу. Утім, для Буковини була б невелика втрата, якби на наступних виборах вони балотувалися до польського сейму.

Нагадаємо, 12 липня Сейм Польщі на своєму засіданні ухвалив спеціальну заяву щодо Волинської трагедії, яку назвав ”етнічною чисткою з ознаками геноциду”. За це рішення проголосували 263 депутати з 422, які взяли участь в голосуванні. Проти проголосували 33 депутати, утрималось - 146. 5 липня депутати від Партії регіонів і КПУ попросили польський Сейм визнати Волинську трагедію геноцидом поляків.

1