У Чернівцях влаштують допрем’єрний показ документального фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі»

У Чернівцях влаштують допрем’єрний показ документального фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі»

02.04.2013, 14:57

­­ПРЕМ’ЄРА! До 60-ї річниці від дня народження Квітки Цісик. Допрем’єрний показ власного документального проекту телеканалу «Інтер» «КВІТКА. ГОЛОС У ЄДИНОМУ ЕКЗЕМПЛЯРІ». 

4 квітня о 15.00 телеканал «ІНТЕР» проводить допрем’єрний показ документального проекту власного виробництва «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» у семи містах України – Києві, Львові, Одесі, Луганську, Івано-Франківську, Тернополі та Чернівцях. Безпосередньо в нашому місті до організації показу долучився й Чернівецький осередок організації «Пласт НСОУ». Фільм присвячений пам’яті видатної особистості - всесвітньо відомої співачки українського походження Квітки Цісик.

Саме 4 квітня 2013 року їй мало б виповнитися 60 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя.

В США Квітка Цісик більше відома під іменем КейСі. Її голос знає майже кожен американець. Вона десятки років озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як «Coca-cola», «American Airlines», «McDonald’s»,«Ford». Саме вона виконала саундтрек до фільму «You Light Up My Life», який у 1978 удостоївся премії «Оскар» за кращу пісню. Але через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталасяіншій співачці. Слава та широке визнання, яких вона прагла, та щира любов мільйонів слухачів прийшли врешті решт не до КейСі, а до Квітки Цісик. І не в США, а в Україні – завдяки двом альбомам з народними піснями у її виконанні («Пісні України» та «Два кольори»).

Квітка Цісикамериканка, яка стала втіленнямнаціональної української самоідентифікації. Народні пісні в її виконанні у 80-х роках минулого століття сколихнули тоді ще радянську Україну, стали уособленням такої бажаної, але на той час ще недосяжної незалежності.

Автори фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» спробують дослідити, у чому феномен цієї людини. Вони намагатимуться знайти відповідь на питання, чому протягом не одного десятиліття пісні у виконанні Квітки Цісик справляють на людей гіпнотичне враження. Наприклад, американець українського походження Алекс Гутмахер буквально «захворів» музикою Цісик, коли вперше почув пісню «Черемшина» у її виконанні в київському таксі. З тих часів він став запеклим фанатом співачки і вкладає власні кошти в популяризацію її імені – організував фестиваль романсу імені Квітки Цісик, привіз особисті речі виконавиці для музею у Львові, а цього рокувлаштував вечір пам’яті до її 60-річчя.

Про Квітку Цісик у фільмі розкажуть її рідні та близькі (чоловік Ед Ракович, син Едді, родина зі Львова), люди, з якими вона працювала, її прихильники.

Безкоштовний показ відбудеться у кінотеатрі «Чернівці»4 квітня о 15.00, за адресою: м.Чернівці, вул.Університетська, 10.

Вхід на показ безкоштовний по запрошеннях деталі за телефоном:  (0372) 527 337 – офіс Пласту в Чернівцях або (095) 14 38 995 – Марія.

«Квітка. Голос в єдиному екземплярі»

Автори сценарію: Леся Вакулюк та Наталя Ковальова

Режисер-постановник: Софія Чемерис

Оператор-постановник: Герман Федоренко

Головний редактор проекту: Антон Нікітін

Генеральний продюсер проекту: Ганна Безлюдна

1