У Чернівцях відвідувачів бібліотеки інформували  про гарантовані їм Конституцією та законами України права

У Чернівцях відвідувачів бібліотеки інформували про гарантовані їм Конституцією та законами України права

12.12.2018, 09:52

З 5 по 10 грудня на абонементі ЧОУНБ ім. М.Івасюка відбувся тиждень правової профілактики «Долаючи вершини права: від народження до повноліття» (в рамках Всеукраїнського Тижня права).

Бібліотекарі організували у відділі виставку-пораду «На всі випадки життя: право від А до Я». Протягом тижня вони презентували користувачам виставку, інформували відвідувачів про гарантовані їм Конституцією, постановами уряду та законами України права, а також правову літературу з виставки.

Кожен відвідувач бібліотеки отримав інформаційну довідку Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги з телефоном гарячої лінії Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги. Проект Мін`юсту «Я МАЮ ПРАВО» навчає громадян користуватися своїми правами та захищати їх в разі порушення.

З метою  виховання  поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання їх порушенням  та  підняття рівня правової культури молоді 6 грудня 2018 р.  у відділі абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбулося правоосвітнє турне «Долаючи вершини права: від народження до повноліття» ( в рамках ШСАП).

На зустріч із студентами ВПХУ №5 та ВПУ №3 завітали  інспектор Ювенальної превенції Шевченківського ВП БЕЛОКУРЕНКО ТЕТЯНА ЛЕОНІВНА та  інспектор сектору зв`язків з громадськістю УПП, ст. лейтенант поліції ІЗБОР ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ.

Тетяна Леонівна розповіла студентам про особливості адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх .

А Ігор Васильович, використовуючи приклади з досвіду роботи, поділився  інформацію про роботу патрульної поліції.

Особливу увагу  правники звернули на те, що поліція – це не каральний орган, а орган виконавчої влади, який служать суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки.

1