Бешлей відновив сьогодні рух на тролейбусних маршрутах №2 та №4 (ВІДЕО)

Бешлей відновив сьогодні рух на тролейбусних маршрутах №2 та №4 (ВІДЕО)

02.09.2019, 09:18

2 вересня громадський транспорт працюватиме у посиленому режимі, відновлять роботу тролейбусних маршрутів №2 та №4.

Забезпечити роботу громадського транспорту 2 вересня у посиленому режимі та привести усі тролейбуси та автобуси у належний санітарний стан,- таке завдання поставив міський голова Олексій Каспрук на зустрічі  з перевізниками та працівниками відділу транспорту департаменту  житлово-комунального господарства міської ради.

Міський голова нагадав перевізникам, що вони повинні забезпечити планову кількість транспортних засобів на маршрутах  і в умовах ремонту  основних магістральних доріг, коли ускладнено  дорожній рух, максимально забезпечити дотримання  графіків руху.  Поставлено також  завдання зробити генеральне прибирання тролейбусів та  автобусів  перед випуском їх 2 вересня на маршрут.

Заслухано керівника компанії-підрядника   Мирослава  Саєвського щодо дотримання графіків  ремонту  дороги із заміною  мереж на вулиці Руській. 

Директора департаменту ЖКГ  Володимира Бешлея зобов’язано забезпечитиз 2 вереснявідновлення руху тролейбусів на  маршрутах №2 та №4 від Гравітону та Кемпінгу до університету, а також збільшити кількість  автобусів на окремих автобусних маршрутах, які курсують з Гравітону та там, де збільшується навантаження із початком навчального року. Рух на ділянці вулиці Руської, де ведуться ремонтні роботи, з 2 вересня буде відкрито  тільки для громадського транспорту. Власників приватних авто просять врахувати цю обставину, користуватися схемою об’їзду  і не перешкоджати ремонтним роботам.

Звернуто увагу на необхідність забезпечення  належної кількості  автобусів на маршрутах,які забезпечують сполучення Садгори, Роші та Калічанки з центром міста, а також на збільшення кількості скарг на  роботу  перевізників, які обслуговують  маршрути до Калинівського  ринку.  

Чернівецьке тролейбусне управління зобов’язали 2 вересня випустити на маршрути максимальну кількість тролейбусів, особливо у години пікового навантаження.

Під час зустрічі повідомили,  що задовольнити звернення мешканців Гравітону про запуск додаткового  автобусного маршруту до університету, або спеціальних «шкільних» рейсів  місто не спроможне, оскільки  немає комунальних автобусів, а приватні перевізники також не мають достатньої кількості  транспортних засобів та водіїв навіть для обслуговування  вже  діючих маршрутів. Перевізники з інших регіонів зацікавленості до ринку  пасажирських перевезень у Чернівцях не проявляють.

Перед  департаментом житлово-комунального господарства поставлено завдання до кінця цього року забезпечити проведення  конкурсу на визначення перевізників для  обслуговування міських автобусних маршрутів  відповідно до вимог діючого законодавства та з урахуванням транспортної моделі міста.

1