У Чернівцях відкриють виставку пам'яті співака Йозефа Шмідта

У Чернівцях відкриють виставку пам'яті співака Йозефа Шмідта

20.10.2014, 21:20

Його пісня крокувала світом (тимчасова виставка)

 Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини та Українсько-німецьке культурне товариство при Центрі GEDANKENDACH запрошують відвідати тимчасову виставку «Його пісня крокувала світом», присвячену життєвому та творчому шляху всесвітньовідомого співака Йозефа Шмідта. Відкриття виставки відбудеться у галереї «Sweet арт» (вул. Штейнберга, 23) 21 жовтня о 16.00.

 Виставка базується на матеріалах, люб’язно наданих «Домом вітчизни» (Haus der Heimat) Федеральної землі Баден-Вюрттемберґ, м. Штуттґарт, Державним архівом Чернівецької області, сім’єю Шламп (м. Чернівці), а також власних матеріалах Чернівецького музею історії та культури євреїв Буковини.

 Виставка триватиме з 21 жовтня по 3 листопада. Вхід вільний.

 Коротка історична довідка. Йозеф Шмідт (1904-1942) – «буковинський Карузо» – тенор, який своїм незвичайним голосом покорив цілий світ. Його «малою батьківщиною» було село Давидени (Давидівка) неподалік Сторожинця. Кар'єра співака розпочалася у хорі чернівецького іудейського Темплю. У 20-30-х рр. ХХ ст. пісні й арії у виконанні Йозефа Шмідта звучали з радіоприймачів та платівок у різних куточках земної кулі. Він збирав повні концертні зали в усіх культурних столицях світу. Мільйони шанувальників із нетерпінням чекали виступів свого кумира, мегазірки того часу.

 Детальніша інформація за посиланням: http://muzejew-news-ukr.16mb.com/?p=4492

1