У Чернівцях сьогодні відкриють крипту костелу, де поховані 60 польських воїнів з часів І світової війни

У Чернівцях сьогодні відкриють крипту костелу, де поховані 60 польських воїнів з часів І світової війни

24.06.2017, 09:35

У Чернівцях у костелі Найсвятішого Серця Ісуса відкриють крипту.

- Останні приготування у єзуїтському костелі Найсвятішого Серця Ісуса до храмового свята і відкриття крипти, де поховані польські солдати: субота 24 червня, 11.00.

Про це повідомила журналістка Наталя Фищук. 

- Парафіяни вже дали інтерв'ю польському ТБ, приготували всім солодкі подарунки у формі сердечок, прикрасили храм і навіть простелили червону доріжку. Це буде перше храмове свято у костелі,коли вже розібрані всі внутрішні перегородки.Свята Меса буде українською мовою, триватиме трішки більше години, опісля - відкриття крипти - за участі гостей з Польщі, також запрошено багато священиків, місцеву владу і тут чекають на всіх чернівчан, незалежно від віросповідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях для туристів відкриють гробницю у костелі

У крипті поховані 60 польських воїнів з часів І світової війни. Про це повідомляє Інна Келлер, голова парафіяльної ради костелу на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

- В найближчу суботу в нашій парафії відбудеться урочистість з нагоди храмового свята Найсвятішого Серця Ісуса - відпустова св. Меса відбудеться у костелі о 11.00. Після св. Меси відбудеться освячення та відкриття крипти для відвідування, що під костьолом, де поховані 60 польських воїнів з часів І світової війни, - йдеться в дописі.

Світлина від Nataliya Feshchuk.

Світлина від Nataliya Feshchuk.

1