У Чернівцях відбувся допрем’єрний показ документального фільму про Квітку Цісик

У Чернівцях відбувся допрем’єрний показ документального фільму про Квітку Цісик

05.04.2013, 15:52

4 квітня о 15.00 у малому залі кінотеатру «Чернівці» відбувся допрем’єрний показ фільму виробництва телеканалу «Інтер» про Квітку Цісик. Такий показ документального проекту про відому американку українського походження відбувався одночасно в один день у семи містах України: Києві, Львові, Луганську, Одесі, Тернополі, Івано-Франківську та Чернівцях. Дата вибрана невипадково, адже саме 4 квітня 2013 року Квітці Цісик мало б виповнитись 60 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя. Про це повідомляє Прес-служба Станиці Чернівці НСОУ - ПЛАСТ.

Покази фільму крім вшанування пам’яті співачки, яка виконувала такі захоплюючі та зачаровуючі пісні, мають за мету зібрати кошти на пересувний мамограф, апарат, що діагностує захворювання раку молочної залози.

У Чернівцях показ організувала скаутська організація «Пласт НСОУ». Також із Києва приїхав Іван Крутоус, представник телеканалу ІНТЕР, який і привіз фільм.

У «маленькому Парижі» знайшлось чимало поціновувачів цього сильного голосу маленької жінки. Зібралось багато бажаючих потрапити на показ, тому влаштували 2 сеанси, щоб усі люди, навіть ті, хто прийшов без запрошення, змогли переглянути фільм до прем’єри. Перегляд фільму не залишив байдужим нікого з присутніх.

Загалом фільм побачило близько 130 чоловік. Глядачі які прийшли із запрошенням, безкоштовно отримали диск з альбомом «Два кольори» та буклет із біографією Квітки Цісик.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Отак раз на рік подивишся телевізор - і як у сміттєпровід голову всунув... Виявляється, навіть Квітку Цісик можна опохабити, спаскудити й виставити ледь не лузеркою, якщо за справу береться ІНТЕР)) Любі автори, Алекс Ґутмахер, звісно, молодчага, а от ви - просто рептилії)). Бо не на те дочка концертмейстра Львівської опери, ще дівчинкою поблагословенна Йосипом Сліпим, потратила свої зароблені у Форда чверть мільйона на нікому в США не потрібні українські пісні, аби "добитись успіху" (!!!), - були в неї й інші цінності, неїстівні. Кволітатний (і досі єдиний такого рівня!) запис українських пісень, натоді в УРСР уже опущених до статусу "шароварщини" (Івасюка вже вбили, Мареничів - і тих не записували), - це була абсолютно свідома ДОБРОЧИННА ПОЖЕРТВА: "щоб збереглося", - і сама Квітка про це в єдиному своєму українському інтерв'ю так прямо й говорила: "мій дарунок Україні", - тільки ж ви, Inglourious Basterds, її не почули... 
http://www.youtube.com/watch?v=PWIRT374Rac

avatar

Оксана Забужко

06 квітня 2013 14:05