У Чернівцях відбулося спортивне свято «Садогурська миля»

У Чернівцях відбулося спортивне свято «Садогурська миля»

11.10.2020, 20:34

Переможців привітав депутат міськради Віталій Михайлішин

11 жовтня відбулося п’яте, ювілейне спортивне змагання для дітей та дорослих «Садогурська миля». Спершу на садгірському стадіоні Дитячо-юнацької спортивної школи №4 відбулася естафета «4 по 247 м», а згодом - масовий забіг учасників старовинними вулицями Садгірського району: І. Підкови - Ю. Мізунського - Я. Налепки - Д. Галицького.

- «Садогурська миля» - це щорічний захід, який приурочено до річниці Садгори (249 років). Чимало міських спортивних подій відбуваються в центральній частині Чернівців. Відтак у мене з друзями виникла ідея згуртувати активних садгірчан і, зважаючи на масовість, нам це вдалося, - розповідає організатор «Садогурської милі» та заступник міського голови Чернівецької міськради Дмитро Сірман. 

Один із постійних учасників забігу в Садгорі є депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин

- Дуже легко далася «Садогурська миля», був готовий ще одну милю пробігти, - одразу після забігу розповідає В. Михайлішин. – У мене гарний настрій, адже тут так багато дітей з батьками, спортсменів, молодих та старшого віку людей. Навіть погода сприятлива. Сьогодні, на мою думку, відбулося свято сім’ї та спорту і це дуже добре, тому що спортивна нація – це здорова розумна нація. Тому прагну, щоби ми, дорослі, власним прикладом показували дітям, що спортом потрібно займатися, щоб і наділі бути здоровими, гарними і розумними. 

За словами депутата, він сам активно займається спортом, зокрема 3-4 рази на тиждень бігає на стадіоні і 2-3 рази ходить в спортзал. Адже коли йому було 16-18 років, Інтернет і комп’ютери не забирали в юнаків увесь їхній час. 

- Ми займалися спортом, у нас був стереотип, що чоловік чи хлопець обов’язково має бути струнким і підтягнутим, спортивної статури і фізично розвинутий. Тож ми постійно підтягувалися, віджималися і навіть змагалися – хто зробить більше. Зараз цікавість до спорту в суспільстві відновилася, він став модним і мені це дуже приємно. 

Для місцевих мешканців "Садогурська миля" - це захід, який чекають і відвідують цілими родинами. На цьогорічне свято завітало майже 500 учасників. Найменшому з них виповнився лише рочок, а найстаршому учаснику змагань 83 роки.

- Четвертий рік відвідую цей захід і він досі мені цікавий. Не очікувала зайняти призове місце, бо в мене нога трохи травмована. Тож прийшла сюди, якщо чесно, розважитись, - розповідає учениця 8 класу Франческа Лотоцька.

У забігу брали участь не лише чернівчани, а були учасники з усієї Буковини.

 - Я почув, що буде тут такий біг і одразу зібрався в дорогу, бо люблю цей спорт. Я все життя бігаю, змалку. Але більше зайнявся професійним спортом у 49 років. Тепер це моя частина життя. До слова, у школі з фізкультури мав трійку в атестаті. Був невеличким і мене завжди недооцінювали. Але через 40 років я довів своїм вчителям з фізкультури, що вони помилялися, - розповів 55-річний Микола  Івончикіз села Зозулинці Заліщицького району.

Після забігу Віталій Михайлішин привітав переможців шкільної естафети - вихованців Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату. А згодом усі спортсмени взяли участь у розіграші призів, серед яких цього року були футболки, спортивний інвентар, м’ячі, набори для дартсу та бадмінтону, а головним призом був велосипед.

 

1