У Чернівцях вже є два кримінальні провадження за ознаками підкупу виборців та шахрайство під час  передвиборної кампанії

У Чернівцях вже є два кримінальні провадження за ознаками підкупу виборців та шахрайство під час передвиборної кампанії

30.09.2020, 17:25

Правоохоронці працюють у посиленому режимі та цілодобово моніторять ситуацію щодо виборчого процесу, а також оперативно реагують на кожне повідомлення, пов’язане з порушенням виборчого законодавства. За кожним зверненням співробітники поліції проводять ретельну перевірку та приймають рішення відповідно до чинного законодавства.

 Так, з початку передвиборної кампанії співробітники поліції зареєстрували 71 повідомлення з ознаками адміністративного правопорушення, ще 2 – кримінального.

На 12 осіб правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За іншими випадками незаконної агітації поліцейські проводять перевірку.

Факти кримінальних правопорушень наразі розслідують співробітники Шевченківського відділення поліції.

Слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за ознаками частини 2 статті 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) та частини 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одній із чернівецьких вулиць перехожим роздавали пакети з продуктами харчування та агітаційними листівками політичної партії

 Зокрема, чернівецькі слідчі розслідують шахрайські дії щодо місцевої жительки.

Зловмисник представився жінці народним депутатом однієї з політичних партій та вмовив перерахувати гроші за обіцянку включити її до списку партії як кандидата в депутати до Чернівецької міської ради.

 До Шевченківського відділення поліції надійшло повідомлення від 41-річної місцевої жительки про те, що невідома особа скористалася її довірою та заволоділа 7 тисячами гривень.

За вказаним фактом триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція звертається до громадян: якщо ви піддалися шахрайським діям та потребуєте допомоги, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям оперативно вирахувати та затримати зловмисників «по гарячих слідах».

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1