„Хоч трава не рости“: у Чернівцях управлінські компанії мають накосити трави на півтора мільйона гривень

„Хоч трава не рости“: у Чернівцях управлінські компанії мають накосити трави на півтора мільйона гривень

07.06.2019, 23:21

На сьогодні в парках, скверах, біля озер, прибудинкових та придорожніх територіях трава росте швидкими темпами. Заходячи в зони між будинками бачимо, що трава виросла по коліна, а з особливістю теперішніх кліматичних умов, буде рости і далі. Оскільки кошти виділяються, то чому не виконують роботи з покосу трави?

Про це повідомляє  Центр реформ та розвитку - Чернівці.

РІШЕННЯ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

З тимчасових правил благоустрою м. Чернівці, визначено особливості сезонного прибирання, за яким: “Регулярне косіння трави на газонах, зелених зонах. Максимальна висота травостою має бути 10 см. В разі невиконання скошування, роботи може проводити Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт з подальшим відшкодуванням йому вартості робіт”.

За інформацією сайту Міської ради, на сьогодні притягнуто до відповідальності ТОВ “Єврокомунбуд” та вручено 8 попереджень за незадовільний санітарний стан та не виконання робіт з косіння зелених зон на закріплених територіях. Якщо подивитись тільки на території між будинками, то трава там виросла більше 30 см. Тож, чому так мало виписаних попереджень та притягнутих до відповідальності?

ДОГОВОРИ З ПРИБИРАННЯ

В кошторисах по Лотам з прибирання вулиць виділений розділ “Скошування трав територій” з травня по жовтень (включно). Тож цікаво, скільки грошей переможці Лотів виділятимуть за договорами на покіс трави?

За першим тендером:
Лот 4 ТОВ “Єврокомунбуд” – 109000 грн.;
Лот 5 ПП “Порядок в домі” – 173 002 грн.;
Лот 7 ПП “Порядок в домі” – 299 300 грн.;
Лот 9 ПП “Санітарія” – 180 753 грн.;

За другим тендером:
Лот 1 ТОВ “Вайт Лаіонс” – 25 500 грн.;
Лот 3 ПП “Регіон-К” – 23 900 грн.;
Лот 4 ПП “Санітарія” – 155 099 грн.;
Лот 6 ПП “Санбуд-Сервіс” – 494 200 грн.;

За третім тендером:
Лот 1 ПП “Мегаполіс 2005” – 39 000 грн.;

За четвертим тендером:
Лот 2 ТОВ “Вайт Лаіонс” – 92 570 грн.

Тобто, загалом 1 592 324 грн. за кошторисом, згідно укладених договорів буде виділено на скошування трави компаніями переможцями по жовтень 2019 року на визначених територіях. Цікаво, чи будуть виконані роботи в повному обсязі на ці кошти? 

Отже, чи будуть скошені трави по всій території міста? та чи понесе хтось відповідальність за ненадання послуг?

1


КОМЕНТАРІ (1)

25% моральных уродов  голосовали за мародеров, а народ показал дулю и послал  кровавую власть социопатов  куда подальше. А сегодня эти  самые 25 % моральных уродов удивляются, почему народ "забил" на все.))) Так потому и забил... и свалили трудоспособные из страны, потому что ваша конченая псевдо-элита развалила страну, сделала всех нищими, залила страну ложью , слезами и кровью. Вы думали что вы умные, а вокруг все тупые, а народ посмеялся с ваших мыльных пузырьков  и начал жить своей индивидуальной жизнью. По своим правилам и нормам. 

Остались еще так званые активисты, грантоеды и прочий зброд - это те лентяи, кто не умеет жить сам и не дает жить другим. Этот так называемый псевдо "центр реформ"... это такие же лентяи, бездари и грантососы. Нихрена не умеют и не хотят работать, типа "реформы"  сочиняют. )))) 

   Повторяю еще раз для тех, хто в  танке (грантоедов, и прочих сосов типа этого центра)  НАРОД ЗАБИЛ НА ВАС И ВАШИ ХОТЕЛКИ И ЖИВЕТ СВОЕЙ ЖИЗНЬЮ. ))) 

 

avatar

123

08 червня 2019 12:41