У Чернівцях 'трясуть' митних брокерів причетних до губернатора Фищука (ОНОВЛЕНО)

У Чернівцях "трясуть" митних брокерів причетних до губернатора Фищука (ОНОВЛЕНО)

06.03.2018, 12:20

Зараз слідчі дії тривають у митних брокерів. Про це повідомив з місця події Петро Кобевко. 

– Наразі перевіряють офіс 14 по вул. Головній, 265,в. Говорять, що цей офіс належить свасі Фищука Валентині Лішук.

Чи є вона зараз на місці з’ясувати кореспонденту не вдалося, бо перед ним зачинили двері, так як він є стороння людина. Тобто журналісти - це сторонні люди.

– Телефон Олександра Фищука також не відповідає. Де він перебуває мені не відомо, - каже Петро Кобевко. - У квартирі Фищука обшук завершено. Слідкую за подіями й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині проводять обшуки у квартирах, одна з яких належить Фищукам, офісах, на базах, які, можливо, мають відношення до контрабанди, - "Час"

Під час обшуків, які проводять правоохоронці України у житлових будинках, квартирах, офісах, на складах і в гаражах сватів, зятя і родини губернатора Фищука знайдені речі. Про них слідчі не говорять жодного слова. Одне вдалося дізнатися, що слідчі з сусідньої Тернопільської області. Прокуратура Чернівецької області також дивиться за тим, як ведеться слідство. СБУ також причетне до всього.

Як нам вдалося взнати, управління захисту економіки проводило слідчі дії.

Окрім цього в одному із районів області у гаражах знайдено арсенал стрілецької зброї: автомат, кулемети, набої, гранати та ін..

Чи має це відношення до тих проблем, які має губернатор – ще не відомо!

У прес-службі управління захисту економіки в Чернівецькій області molbuk.ua підтвердили інформацію про те, що співробітники відомства проводять обшуки, проте більш детальну інформацію пообіцяли надати згодом.

Водночас у прес-службі Головного управління Нацполіції в області molbuk.ua  зазначили, що їхні представники сьогодні не проводять обшуки.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук підтвердив інформацію про проведення обшуків у помешканнях його доньки та сватів. Про це Фищук повідомив у телефонному коментарі кореспонденту molbuk.ua

"Обшуки проходили, це правда. Проходили у моєї дочки та у моїх сватів. Правоохоронці сказали, що проводять обшуки у зв’язку з кримінальним провадженням, яке порушене у Тернополі. Вона (дочка, - авт.)попередила правоохоронців, що вона з колишнім чоловіком на тій квартирі не проживає уже два роки. Вони провели обшук. А після того поїхали. Забрали два чи три "кнопкових" телефони, якими гралися діти. І на цьому все закінчилося", - сказав Фищук.

Він сказав, що йому невідомо, у рамках якого кримінального провадження проводились ці обшуки.

"Я не спілкувався з правоохоронцями, тому мені не відомо, у зв’язку з яким кримінальним провадженням проводились обшуки", - додав голова ОДА.

Джерело: www.chas.cv.ua, molbuk.ua

1