У Чернівцях створять ще один торговельно-розважальний центр замість тролейбусного депо

У Чернівцях створять ще один торговельно-розважальний центр замість тролейбусного депо

20.04.2021, 08:13

У Чернівецькій міській раді хочуть створити на території колишнього тролейбусного депо ще один торговельно-розважальний центр.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише заступник Чернівецького міського голови Євгеній Маховіков, передає ІА АСС.

«Є ідея будівництва справжнього європейського ТРЦ, з унікальним громадським простором, який стане туристичним магнітом, місцем зустрічей містян. Без житлової забудови вікно у вікно, без тісного паркінгу, з єдиною концепцією облаштування торгівельно-розважальних площ», - пише міський чиновник.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фейки ляльководів" про передачу земельної ділянки тролейбусного управління під забудову чи наведення порядку: що насправді стоїть за подіями в ЧТУ?

Отримати максимальний ефект

Він зазначає, що такий проєкт повинен мати максимальний соціально-економічний ефект. Тому для отримання до бюджету максимальної суми необхідно провести інвестиційний аукціон. Також потрібно змінити цільове призначення земельної ділянки на будівництво об’єктів торгівлі, ніякого житла.

«До інвестиційного проекту включена лише ділянка тролейбусного депо. Без прив’язок до кого-небудь. Тому буде проведено корегування детального плану території. Містобудівні умови та обмеження будуть спрямовані на отримання максимального ефекту», - додає Євгеній Маховіков.

За його словами, у конкурсі переможе той, хто буде готовий реалізувати проект в тому вигляді, який планують обговорити із громадськістю.

Не вистачило кількох голосів

Крім того, міський чиновник зауважив, що вирішення питання інвестиційного проєкту на території тролейбусного депо на проспекті Незалежності розпочалося ще у 2018 році. Тоді рішенням сесії департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин дали дозвіл на розробку проєкту детального плану території орієнтовною площею в 17 Га (обмежено пр. Незалежності, вул. Героїв Майдану, Пилипа Орлика).

Протягом наступних двох років  був конкурс на розробку проекту, визначений переможець, відбулося схвалення проекту архітектурно-містобудівною радою та на громадських обговореннях, передача нерухомого майна депо на баланс Департаменту розвитку тощо.

Навіть ухвалили рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки.

Але сам прокєт рішення «Про розробку та затвердження об’єкту інвестування..» не був підтриманий у грудні минулого року попереднім складом ради, не вистачило кількох голосів.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1