У Чернівцях ставлять комедію Янки Купали “Павлинка”: актори співатимуть білоруською (+ВІДЕО)

У Чернівцях ставлять комедію Янки Купали “Павлинка”: актори співатимуть білоруською (+ВІДЕО)

05.10.2017, 22:38

Із сьогоднішньої прес-конференції у театрі: у Чернівцях ставлять білоруську класику – комедію Янки Купали “Павлинка”, актори співатимуть білоруською.

А щодо фестивалю “Золоті оплески”, то через хворобу Анатолія Хостікоєва 7-го дня, у суботу, 28-го жовтня,  скасовується вистава “Незрівнянна”  Національного академічного драматичного театру імені І. Франка з Києва . Натомість кияни привезуть “Великих комбінаторів” за мотивами роману «Дванадцять стільців» І. Ільфа та Є. Петрова. В основі твору – авантюрна історія пошуку діамантів, які були сховані до революції 1917-го року мадам Пєтуховою. Головними шукачами скарбу є: «син турецького підданого», авантюрист Остап Бендер, зять Пєтухової Іпполіт Вороб’янінов, він же Кіса та інші не менш цікаві персонажі.

Тож, 28-го жовтня о 18-й годині 30 хвилин у цій виставі для Вас гратимуть народні артисти України: Олександр Задніпровський, Анатолій Гнатюк, Олена Хохлаткіна, Людмила Смородіна та інші.

Виставу “Павлинка” ставить Вадим Сікорський – режисер із Львівського театру ім. Заньковецької. (На фото він із акторкою Мариною Пітою, яка грає Павлинку). В українських театрах “Павлинку”, яку Я. Купала написав більше ста років тому, давно не ставили. Натомість у Національному театрі ім. Я. Купали у Мінську вона не сходить зі сцени. “Це як наша “Наталка-Полтавка”, - каже Сікорський. 

Прем’єра “Павлинки”, вистави про дівчину, яка попри волю батьків, сама обирає собі долю, 21 жовтня.

А 22 жовтня - другий показ вже у першому фестивальному дні “Золотих оплесків”.

Відтак з 22 по 31 жовтня на фестивалі комедії “Золоті оплески” – театри із Коломиї, Тернополя, Львова, Луцька, Чернігова.

Nataliya Feshchuk

1