У Чернівцях стартує грандіозний проект, який виведе Резиденцію митрополитів на європейський туристичний рівень

У Чернівцях стартує грандіозний проект, який виведе Резиденцію митрополитів на європейський туристичний рівень

08.01.2013, 20:52

10 січня 2013 року Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича проводитиме прес-конференцію з нагоди початку реалізації проекту «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму Буковини» (HERITAGE), що відбудеться об 11:00 у Червоній Залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (м. Чернівці).

Цілями реалізації проекту є промоція історичної та етнографічної спадщини Буковини з метою підвищення поінформованості громадян України та Румунії, а також іноземних туристів про історичний та етнографічний потенціал регіону та збільшення числа туристів, які відвідують Буковину. Загальний бюджет проекту складає 1 474 463,00 євро (еквівалент у грн. – 15 526 095,39), у тому числі бюджет на реалізацію проекту Чернівецьким національним університетом – 934 466,00 євро (еквівалент у грн. – 9 839 926,98). Фінансування проекту здійснюється до 90% від Європейського Союзу.

Проект реалізується Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича у партнерстві із Сучавським університетом «Штефан чел Маре» з 17 травня 2012 року до 16 травня 2014 року у рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013.

У ході прес-конференції координатор проекту Іван Воротняк разом із менеджерами різних напрямів діяльності та партнерами із Сучави виступлять із повідомленнями про основні заходи присвячені реалізації проекту, зокрема прокладання нових туристичних маршрутів внутрішнього та транскордонного сполучення, формування бази даних історичних та етнографічних об’єктів і розміщення їх на веб-сайті, запуск 3-мовного веб-сайту проекту, відкриття Буковинського Інформаційно-Комунікаційного Центру, відкриття музею історичної та етнографічної спадщини Буковини, проведення 3-денного міжнародного етнічного фестивалю, випуск 3-мовного етнотуристичного журналу, 3-мовної карти Буковини, 3-мовного DVD про історичну та етнографічну спадщину Буковини.

На прес-конференції будуть присутні представники проектних команд Чернівецького національного університету  імені Юрія Федьковича та Сучавського університету «Штефан чел Маре», Ректорату Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Спільного Технічного Секретаріату (Чернівці), а також представники асоційованих партнерів, Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецького краєзнавчого музею.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Можна роками будувати прожекти, можна десятиріччями отримувати кошти, але... нічого не зміниться поки туристів не будуть безкоштовно пускати на територію пам'ятки світового значення. До речі наш "університет" - єдине місце в світі, де в університет пускають за гроші!!! ІДІОТИЗМ!!! Домінування олігофренів у вигляді резервації мабуть зіграло свою роль у визначенні цього місця в якості світової пам'ятки!

avatar

турист

08 січня 2013 20:54