У Чернівцях співробітники СБУ здали донорську кров

У Чернівцях співробітники СБУ здали донорську кров

14.06.2013, 22:01

На Буковині 10-12 червня, напередодні Всесвітнього дня донора крові, 30 співробітників обласного Управління СБУ стали донорами та поповнили банк крові Чернівецького обласного центру служби крові.

Керівництво та колектив Управління традиційно підтримують суспільно значимі ініціативи і благодійні заходи, спрямовані на допомогу дітям, ветеранам та тяжкохворим. Сім співробітників регіонального органу є донорами крові на постійній основі.

Служба крові – невід’ємна складова частина  системи охорони здоров’я та національної безпеки будь-якої сучасної країни. Символічно, що співробітники органу державної безпеки України підтримали інтереси держави і в цьому важливому для суспільства питанні.

Кожен з добровольців здав по 450 мл крові. Серед них були і керівники підрозділів, і рядові оперативники, і цивільний персонал. «Наші люди, проявляючи найкращі свої якості, добре усвідомлюють, що здана ними сьогодні кров, завтра може врятувати чиєсь життя: дитині, вагітній жінці чи будь-якій людині, яка потрапила в аварію або має небезпечне захворювання», – так прокоментували подію представники Управління.

Медичні працівники центру зазначили, що препарати крові, зібрані у рамках проведеної співробітниками СБУ акції, будуть спрямовані на забезпечення потреб обласної та міської лікарень.

Підняття у суспільстві престижу донорської справи є питанням державної ваги. Саме тому представники Служби безпеки України ініціювали надання такої допомоги для тих з наших співгромадян, порятунок життя яких безпосередньо залежить від своєчасного переливання донорської крові. Про це повідомляє прес-група УСБУ у Чернівецькій області.

1