У Чернівцях сотні самооборони з'ясовують, яка з них більш буковинська (+відео)

У Чернівцях сотні самооборони з'ясовують, яка з них більш буковинська (+відео)

23.04.2014, 17:35

«Буковинська сотня» самооборони наразі налічує 1657 людей по всій області. Про це сьогодні повідомили представники сотні на прес-конференції сотник Буковинської сотні самооборони Іван Храпко, його заступник Іван Гриник та сотник Буковинської сотні в палаці «Жовтневий» Іван Попадюк.  Зокрема Іван Храпко – сотник «Буковинської сотні» самооборони розповів, що на постійній основі залишилися працювати 42 чоловіки. Решту готові «підтягнутися» в любий момент.

- Ми продовжуємо чергування і спільні патрулювання (з правоохоронцями – ред.). Зазвичай, чергування триває від 18.00 до 08.00. Наші люди співпрацюють з органами ДАІ та МВС, - зазначив Іван Храпко.

Після кожного чергування активісти звітують про свою роботу у вигляді доповідних записок сотнику. Це роблять ті, хто допомагає патрулювати дороги працівникам ДАІ (1 людина на екіпаж – ред.), ті, хто чергує на залізно-дорожньому вокзалі Чернівців (2 людини) і ті, хто проводить спільне патрулювання вулиць міста разом з патрульно-постовою службою (ППС) (8 людей). Зазначені наряди відбуваються щодня.

- Як правило, на чергування людина заступає кожен третій день: 1 день працює – 2 дні відпочиває. Вихідних у нас немає. Всього на добу на чергування заступають 16 людей - розповів сотник Іван Храпко.

Крім того, як розповіли активісти, іноді сотня, за потреби, відправляє додаткові наряди на блокпости ДАІ області. Наприклад, приблизно двічі на тиждень люди їдуть на пост в Оршівцях.

Під час прес-конференції представники громадської організації «Буковинська сотня» висловили обурення щодо використання їх назви.

Зокрема Юрій Аксенин (син героя Майдану Василя Аксенина – ред.) показав присутнім і сотникам реєстраційні документи організації.

- Виходить непорозуміння через те, що ви використовуєте назву нашої організації. Ви підписуєте заяви від імені «Буковинської сотні»… Виникають певні нюанси щодо використання назви, - обурюється Юрій Аксенин. 

Як зазначили керівники Буковинської сотні самооборони, наразі триває підготовка документів для офіційної реєстрації сотні, оскільки на території області функціонує громадська організація з подібною назвою, що вже спричинило деякі непорозуміння між організаціями. 

Самі представники «Буковинської сотні» самооборони проблеми в цьому не бачать, додаючи, що незабаром їхня організація також пройде юридичну реєстрацію під назвою «Буковинська сотня за свободу». Після реєстрації Буковинська сотня самооборони матиме назву «Буковинська сотня за свободу».

- Назва буде хоча і схожа, але не така сама. У громадському секторі є багато роботи – вистачить на всіх. Давайте просто працювати, - спробував переконати Аксенина голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук. 

Сотник «Буковинської сотні» самооборони Іван Храпко був більш категоричний у висловлюваннях і назвав такі претензії «нічим більше, аніж паперовою волокітою і «танцями на кістках».

- Все це робиться для дискримінації когось і внесення у нашу діяльність непорозуміння, - стверджує сотник. 

Як наголосив Іван Храпко, підрозділ є аполітичний, хоча до його складу входить чимало місцевих свободівців. Крім того, левову частку допомоги для функціонування сотні надає саме ця партія.

Також керівники сотні розповіли про організацію підрозділу в Києві під час Революції Гідности та повідомили про основні напрямки роботи в Чернівецькій області. За словами Івана Гриника, підрозділ активно співпрацює з обласним військоматом та УМВС, ведеться військова підготовка бійців сотні аби бути готовими для відсічі зовнішній агресії.

Водночас Буковинська сотня самооборони готова до співпраці зі всіма організаціями й громадянами, які сповідують цінності Майдану.

Сторони «конфлікту», після декількох хвилин пояснень, домовилися обговорити ситуацію тет-а-тет пізніше. 

 Джерело: chv.tv, БукІнфо, chv.tv

1


КОМЕНТАРІ (1)

Революцію задумують романтики, здійснюють фанатики, а користуються її плодами негідники. Т. Карлейль

Настала третя фаза революції, яка стосується негідників.

avatar

Дон Педро Чупакабро

23 квітня 2014 16:13