У Чернівцях солдат-строковик під час вартування затримав порушника

У Чернівцях солдат-строковик під час вартування затримав порушника

18.01.2012, 14:06

16 січня, близько 2 години ночі, під час несення служби у внутрішній варті військовослужбовцями 300-го окремого механізованого полку, солдатом Юрієм Кодовбецьким на підступах до зовнішньої огорожі посту було затримано порушника.

– Під час патрулювання згідно маршруту, я помітив, як до огорожі посту наближається невідома особа, – пригадує перебіг подій минулої ночі Юрій Кодовбецький. – Якщо відверто, спочатку стало трохи моторошно. Але вчасно опанував себе, згадав, як офіцери вчили діяти нас у нештатних ситуаціях, але згідно вимог Статуту гарнізонної та вартової служби.

На вигук чатового «Стій, хто йде?», відповіді не було. Тоді військовослужбовець голосно попередив порушника: «Стій, стрілятиму!» на що той відразу зупинився. Чатовий наказав порушникові негайно підняти руки догори і, не зводячи з нього очей, за допомогою засобів зв’язку, викликав начальника варти з резервною групою. Вже за декілька хвилин начальник варти лейтенант Денис Посохін разом із вартовими доставили порушника до вартового приміщення та доповіли черговому по частині про надзвичайну подію.

Слід зауважити, що це лише третя варта солдата Юрія Кодовбецького. До лав Збройних Сил України він був призваний восени минулого року, але це не завадило солдатові в екстремальній ситуації діяти рішуче. За словами тимчасово виконуючого обов’язки заступника командира полку з виховної роботи майора Олександра Захарова, солдат Юрій Кодовбецький з перших
днів служби зарекомендував себе з позитивної сторони, як добросовісний, старанний та вимогливий до себе юнак.

За зразкове виконання службових обов’язків, пильність та рішучі дії під час несення вартової служби солдата Юрія Кодовбецького командуванням частини заохочено позачерговою відпусткою терміном на п’ять діб.

Спеціальний кореспондент інформаційного відділу ЦДО МО України «Народна армія» підполковник Сергій БЕРЕЦЬ