У Чернівцях школи перестали публікували інформацію про надходження і витрачання коштів, які здають батьки

У Чернівцях школи перестали публікували інформацію про надходження і витрачання коштів, які здають батьки

30.03.2017, 16:31

Про це на своїй сторінці у ФБ написала журналістка, громадська активістка Надія Бабинська. 

- Як мене це нервує. коли вдається чогось добитись від влади, а тільки відвернешся, то вони і забили на це.

ще в 2014 році здобули від міської влади (не пам'ятаю, наскільки то важко було), щоб школи публікували інформацію про надходження і витрачання коштів, які здають батьки (на сайтах і в самих навчальних закладах). на жаль, так і не вдалось добитись такого ж щодо бюджетних коштів (я вже й не пригадаю, чому).

два роки назад, в березні 2015 року, я ще перевіряла, наскільки виконується обіцянка міської влади. (аналіз сайтів тут https://www.facebook.com/groups/Chernivchany/permalink/480467418771315/). зі скрежетом, але процес ішов. і я спокійно відпустила цю тему, не поверталась.

аж ось, після всіх скандальних подій навколо управління освіти, вирішила перевірити виконання цього зобов'язання.

так от, у частини шкіл сайти просто перестали працювати, частина - припинила публікувати звіти в тому ж таки 2015 році, частина - як може, так публікує. якщо хочете переконатись - ось перелік http://www.osvitacv.com/…/2014-06-03-11…/2014-06-03-11-47-56

стало зрозуміло, що ніхто не здійснює контролю за цим процесом.чи це дивно? певно, ні. особливо, якщо зайти на сайт управління освіти Чернівецької міської ради. там жодного слова про витрачання коштів. тільки про збір коштів - на хворих, за участь в заходах тощо. а сам сайт подібний на смітник. це не сайт управлінського органу, а щось таке "аби було".

а щодо відкатів в управлінні освіти, то в інформуванні та прозорості точно відкат. про інші почуємо на суді.

вони просто забивають, тільки ти відходиш чи відволікаєшся. ррррр

indeed, I rage quit(

#followthemoney

1