У Чернівцях СБУ передала у вільний доступ книги, написані на основі розсекречених матеріалів ГПУ, НКВД і КГБ

У Чернівцях СБУ передала у вільний доступ книги, написані на основі розсекречених матеріалів ГПУ, НКВД і КГБ

17.12.2014, 23:31

В обласній науковій бібліотеці ім. М.Івасюка відбулася передача книг, написаних на основі розсекречених Службою безпеки України матеріалів. У користування читачів потрапила література із розсекреченими матеріалами НКВД, КГБ і ГПУ та повинна, на думку працівників бібліотеки, принести певну користь.    

Документи архівів СБУ, що несуть історико-культурну цінність потраплять у вільний доступ читачів.

 Леся Федоренко, речник управління СБУ в Чернівецькій області: «З метою поглибленого вивчення трагічних сторінок історії і з метою патріотичного виховання молодшого покоління. Зараз триває процес розсекречення архівів державних органів безпеки. Зараз в архівах перебуває 1,5 млн. Справ, ці документи є чудовим джерело для вивчення різних історичних проблем минулого століття».

Серед книг є видання присвячені вшануванню жертв голодоморів та політичних репресій, автори яких використовували нову розсекречену інформацію про діяльність та утвердження тоталітарного режиму.

Особливу цікавість викликають книги присвячені визвольній боротьбі та діяльності ОУН по всій території України та зокрема на Донеччині.

Леся Федоренко, речник управління СБУ в Чернівецькій області: «Це якраз є розвінчанням того міфу,що націоналістичний рух це суто західноукраїнське явища, тому що такий рух та організація ОУН діяла і на Донбасі і північній і центральній Україні».

В корисності та потребі отриманих книг переконані і працівники бібліотеки.

Марія Довгань, в.о директора Чернівецької обласної наукової бібліотеки ім. М . Івасюка: «Вона буде користуватися попитом, адже до нас приходять студенти і молодь,яка вивчає історію нашої держави. готуючи реферати та презентації,тому користуватиметься попитом».

Також серед подарованих книг можна знайти збірки віршів шістдесятників і колишніх політичних в’язнів радянських та німецьких концтаборів, їхні монографії та нариси можуть зацікавити широке коло читачів.

Джерело: ТРК "Чернівці"

1


КОМЕНТАРІ (2)

довгошеєва вигнали в шию з позором, на черзі (видалено адміном) КГБіста (видалено адміном) Федорука   лесЬя федоренко Ганьба (видалено адміном)!

avatar

Ганьба (видалено адміном)! Очищення СБУ від (видалено адміном)!

17 грудня 2014 21:46

Коментатор, ти хворий ідіот. Задовбав уже одну й ту ж х...ню писати де треба і не треба. Якесь геть слабе на голову. Іди полікуйся, може попустить.

avatar

до 1

18 грудня 2014 00:24