У Чернівцях рух 'Чесно' звинуватили у маніпуляції критеріями на користь кандидата у депутати Артема Семенюка (+позиція 'Чесно' щодо Семенюка)

У Чернівцях рух "Чесно" звинуватили у маніпуляції критеріями на користь кандидата у депутати Артема Семенюка (+позиція "Чесно" щодо Семенюка)

12.10.2012, 19:46

Претензії висловили депутат обласної ради, керівник обласного виборчого штабу об'єднаної опозиції "Батьківщина" та одночасно кандидат у депутати від цієї політичної сили Максим Бурбак, а також кандидат у депутати (самовисуванець) Віктор Довганич. Максима Бурбака, зокрема, здивувало, чому одним кандидатам у депутати деякі порушення  зарахували як порушення критеріїв "ЧЕСНО", а іншим, які вчинили точно так само, ні. У цьому контексті пролунало прізвище кандидатів у депутати Михайла Бауера та Артема Семенюка. Першого аналітики "ЧЕСНО" кваліфікували як кандидата, який порушив критерій щодо непричетності до корупційних дій, а Артема Семенюка за схожі вчинки лише записали до потенційних порушників. Схожі за змістом запитання лунали також з вуст присутніх на презентації результатів ЧЕСНОметру журналістів.

12 жовтня 2012 року відбулася прес-конференція Руху Чесно в Чернівцях, де журналісти, представники громадськості та політичних сил достатньо жорстко прокоментували відсутність на ЧЕСНОметрі відомостей про невідповідність критеріям Руху кандидата по 204 виборчому округу Артема Семенюка. Представники Руху Чесно готові врахувати отримані данні та внести відповідні зміни до ЧЕСНОметру. Зі своєї сторони, закликаємо небайдужих громадян і надалі пильно слідкувати за кандидатами та стежити за оновленнями ЧЕСНОметру.

12 жовтня о 12:00 рух ЧЕСНО презентував результати оцінки доброчесності кандидатів у округах Чернівецької області а також аналіз кандидатів, що балотуються за партійними списками. Адреса: вул. Червоноармійська, 4 (3 поверх, вхід з балкону). Скільки порушників ховається в списках партій? Чи є чесні кандидати на Буковині та хто вони? Який конкурс порушників на одне місце в парламенті? На ці та інші питання ЧЕСНО спробує дати відповіді. До обговорення результатів громадського аудиту кандидатів-мажоритарників запрошено представників політичних партій, політологів, експертів та журналістів.

1