Суд відмовив Білику у клопотанні про відвід прокурора у справі про підкуп виборців

Суд відмовив Білику у клопотанні про відвід прокурора у справі про підкуп виборців

28.02.2018, 14:04

 У Чернівцях у Шевченківському районному суді розпочалося слухання справи щодо депутата Чернівецької міської ради від фракції “Рідне місто”   Ростислава Білика, якого підозрюють у підкупі виборців на місцевих виборах у 2015 році.

Пряму трансляцію засідання здійснює телеканал ТВА. 

Обвинувачений разом зі своїм адвокатом з’явилися на судове засідання.

Суддя Шевченківського районного суду Чернівців відмовив стороні обвинуваченого у задоволенні клопотання про відвід прокурора Миколи Єремійчука у справі щодо депутата міської ради Ростислава Білика, якого підозрюють у підкупі студентів на місцевих виборах 2015 року.

Як повідомляє molbuk.ua, сьогодні на початку судового слухання захисник Білика подав судді клопотання про відвід прокурора Миколи Єремійчука у зв’язку з тим, що, за словами адвоката, "існують сумніви щодо його неупередженості".

Єремійчук у судовому засіданні не погодився із заявою сторони обвинуваченого та заперечив її.

Після цього суддя оголосив перерву, пішовши до нарадчої кімнати.

Пізніше суддя повернувся до зали, де проводиться судове засідання, оголосивши про відмову в задоволенні клопотання сторони обвинуваченого. Він зазначив, що його рішення оскарженню не підлягає.

У Чернівцях Шевченківський районний суд міста продовжить розгляд справи щодо депутата Чернівецької міськради Ростислава Білика у середу, 7 березня о 10.30.

Відповідну ухвалу сьогодні на засіданні суду зачитав головуючий суддя. 



***

Як відомо, під час місцевих виборів у Чернівцях у жовтні 2015 року спостерігачі зафіксували масовий підкуп студентів, які голосували за кандидата від партії "Рідне місто" Ростислава Білика.

Пізніше правоохоронні органи висунули підозру Білику і провели обшук в його квартирі.

Згодом Білик виїхав за межі України, а поліція оголосила депутата у розшук.

У липні 2016 року Білик повернувся до Чернівців, і заявив, що кримінальне провадження, порушене проти нього - це наслідок боротьби з ним нардепа Максима Бурбака.

Пізніше суд кілька разів продовжував депутатові особисте зобов’язання.

У квітні 2017 року у Чернівцях генпрокурор Юрій Луценко заявив, що "справа із підкупом виборців фактично під загрозою, оскільки двоє свідків змінили свої покази".

12 лютого суд переніс засідання у справі Білика у зв’язку з тим, що обвинувачений та його захист не з’явилися на судове засідання.


Відео: телеканал ТВА

Джерело:  molbuk.ua

1