У Чернівцях протестуватимуть проти зйомок російського фільму

У Чернівцях протестуватимуть проти зйомок російського фільму

17.09.2014, 16:09

18 вересня, 15.00 на Центральній площі біля мерії збір активістів на акцію протесту проти зйомок російського фільму в Чернівцях.

З початку вересня 2014 року в м. Чернівці проходять зйомки російської воєнно-історичної драми "За законами воєнного часу". Одну із ролей у фільмі виконує відомий актор Олександр Панкратов-Чорний, котрий, як відомо, підтримав політику Путіна щодо України.

15 вересня відбулась акція протесту громадськості міста проти зйомок фільму, але кіно успішно продовжує зніматись. 16 вересня зйомки проходили на території центральних корпусів Чернівецького національного університету.

Запрошуємо усіх небайдужих мешканців міста Чернівці приєднатись до акції протесту проти зйомок російського кіно в Чернівцях.

Акція відбудеться 18 вересня, збір о 15.00 на Центральній площі біля мерії. Далі група вирушить до місця зйомок фільму.

Основне гасло акції: «Підтримуєш Путіна – Геть з України!»

Буде оголошено лист-звернення активістів до місцевої влади, хто і на яких підставах погоджував і дозволив знімати фільм.

Контактний телефон: 0990848159.

Активісти групи «Чернівчани»

Чернівецькій міській раді

Чернівецькій обласній державній адміністрації

 

ЗВЕРНЕННЯ

З початку вересня 2014 року в м. Чернівці проходять зйомки російської воєнно-історичної драми "За законами воєнного часу", що здійснюється на замовлення телеканалу ОРТ. Одну із ролей у фільмі виконує відомий актор Олександр Панкратов-Чорний, котрий, як відомо, підтримав агресію Путіна щодо України.

15 вересня відбулась акція протесту громадськості міста проти зйомок фільму, але кіно успішно продовжує зніматись. Окрім того, зйомки проходили в тому числі в дворику приміщення обласної ради, а 16 вересня - на території центральних корпусів Чернівецького національного університету.

У зв’язку з війною, відвертою імперіалістською політикою Російської Федерації щодо України, висловлювання акторів фільму щодо України, злочинною інформаційною діяльністю телеканалу ОРТ, вимагаємо:

1) повідомити хто і на яких підставах дозволив зйомки вказаного фільму, забезпечував супровід знімальних груп працівниками ДАІ Буковини (якщо є документи, погодження цього – просимо надати їх копії);

2) заборонити зйомки вказаного та подібних фільмів на території Чернівецької області.

Нагадаємо, що в сучасних умовах підігравання окупантам, створення їм умов для подальших маніпуляцій з історичними фактами, свідомістю людей – військовий злочин.

Громада

Наразі це вже не перша акція проти зйомок російського фільму:

Цими вихідними зйомки дісталися і до дворика в будівлі ОДА, де працюють волонтери координаційного центру «Буковина – українському війську». Їх цей факт обурив.  Про це повідомив promin.cv.ua.

«У той час, коли наші хлопці ідуть на війну , наші волонтери з ніг падають, допомагаючи армії, вся країна вмивається сльозами, у нас у дворику ОДА знімається фільм про доблесну червону армію», - заявила волонтер Наталя Бочарова.

Волонтери, узявши із собою ветеранів УПА, ансамбль «Гомін» та два десятки яєць рушили до знімальної групи. Щоправда, кидати їх не стали, мовляв, ми не варвари, і псувати реквізит не будемо. Просто висловили артистам свою позицію

«Ми просто передали таємну зброю ( від якої упав наш колишній президент), аби завтра артисти поснідали яєчнею і пам’ятали нашу гостинність. Дружно заспівали Гімн і покинули двір ОДА під гасла: «Слава Нації!».

Разом із яйцями учасниці «Союзу Українок» передали Олександру Панкратову-Чорному» листа, у якому попрохали донести до Володимира Путіна, що українці не хочуть війни.

Довідково: У Чернівцях протягом тижня знімали російську воєнно-історичну драму "За законами воєнного часу". Одну із ролей у фільмі виконує відомий актор Олександр Панкратов-Чорний, котрий, як відомо, підтримав політику Путіна щодо України.

 Тим часом, як повідомляє molbuk.ua, у Чернівцях продовжуються зйомки російського серіалу про війну. Події стрічки відбуваються у 1941 році.

У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
У Чернівцях продовжують знімати серіал про війну (ФОТО)
 

 

1


КОМЕНТАРІ (8)

Маразм крєпчал(((((

avatar

1

17 вересня 2014 14:29

avatar

хаха

17 вересня 2014 19:24

Націоналісти тупі, дурні разом з своїми керманичами!!! Гавнюки хренові, не мішайте людям працювати, це мистецтво!!! Обнагліла сволота!!!

avatar

Чернівчанин

17 вересня 2014 23:20

Понаїхали селюки, Чернівці завжди були центром світового мистецтва. В Місті знімалось багато стрічок, виступали світові гранди театра та опери. А ця зараза націоналістична нічого не розуміють, не читають, їм би тільки патика в руки і горлати "ганьба" . Просто БОБУЇНИ!!! МЕРІЯ ПОВИННА ВГАМУВАТИ ЦИХ НЕДОУМКІВ.

avatar

Революціонер

17 вересня 2014 23:27

Шо занадто то не здраво!

avatar

До влади

17 вересня 2014 23:29

А до чого цей піар , коли вже все зняли і навіть головні актори розїхалися???? Ви з мером  перше їм дали  зняти і знімати, а коли все зняли вирішили людям лапшу на вуха навісити ! Краще запитайте і покажіть договора скільки мер каспрук для міста "заробив" цією ГАНЬБОЮ

avatar

ШшчЧе

18 вересня 2014 06:21

То штифан хоче до ВР. Тому піариться, щоб не паритися.

avatar

Styfan

18 вересня 2014 18:57

Терновецький молодець, навів шороху в неділю зі своїми Рухівцями. А де були всі решту активісти

avatar

Петро

18 вересня 2014 23:22