У Чернівцях пройшов Кубок України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів за версією WAKO

У Чернівцях пройшов Кубок України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів за версією WAKO

04.12.2018, 15:36

На високому рівні минулого уїк-енду пройшов у Чернівцях Кубок України з кікбоксингу серед юнаків та юніорів за версією WAKO. Змагання з цього виду спорту на такому рівні Буковина приймала вперше в історії, але зробила це достойно і з розмахом. Головними організаторами проведення Кубку України в Чернівцях виступили президенти Чернівецької обласної та міської федерацій – Сергій Хрептун і Олександр Пікулін, які водночас очолюють місцеві спортивні клуби «Панчер» і «Лідер».

Змагання проходили в ФОК «Олімпія» і тут особлива подяка директору ФОК Євгену Дзівідзінському за забезпечення належних умов для того, щоби прийняти кілька тисяч відвідувачів протягом двох днів запеклих поєдинків - спортсменів, вболівальників та суддів.

Юні спортсмени змагалися на центральному ринзі і трьох татамі. Всього протягом проведення змагань доказати свою силу та стійкість вийшло 670 учасників з усіх куточків України, що представили 62 (!!!) спортивних клуби і шанувальники кікбоксингу змогли побачити понад 400 двобоїв. На високому рівні обслуговувала змагання суддівська колегія, яка забезпечила справедливі рішення і перемогу дійсно сильніших спортсменів.

Порадували численних глядачів буковинські спортсмени. По-перше, у двобоях взяли участь 154 юних буковинці, які представляли спортивні клуби як Чернівців, так і області. По-друге, лідери обласного кікбоксингу підтвердили свій статус і майже всі здобули головні нагороди змагань.

Буковину представили клуби «МСК «Кіцмань» - «Панчер» (10 спортсменів), «Лідер» (74), «Імперія» (9), «Фанат» (4), «Екстрім» (42), «Тигр» (3), «СМА» (3), «Центуріон» (1) і «Тай-Сен» (5). І приємно, що Чернівецька область за загальним рейтингом посіла перше (!!!) місце, маючи у своєму доробку 1145 балів! До того ж, три обласних клуби – «Панчер» (Чернівці та Кіцмань), «Лідер» і «Екстрім» - увійшли до десятки кращих клубів змагань за підсумковим рейтингом!

В найпрестижніших дисциплінах – рингових – однією з кращих команд Кубку став кіцмансько-чернівецький «Панчер» під керівництвом Сергія Хрептуна. Буковинські «панчери» здобули 6 золотих медалей у розділах «лоу-кік», «фул-контакт» і «К-1» і мають непогані перспективи на змагання наступного року.

Напередодні змагань, у п’ятницю, у ФОК «Олімпія» для юних чернівецьких спортсменів відбувся майстер- клас дворазового чемпіона світу з кікбоксингу Павла Замятіна, під час якого досвідчений український кікбоксер давав настанови з татамі-дисциплін.

«Такі заходи дуже важливі для наших дітей, - зазначив голова міської федерації кікбоксингу WAKO Олександр Пікулін. – Такі майстри, як Павло Замятін, не так вже й часто бувають у Чернівцях і ми дуже раді, що він зміг віднайти час і бажання для того, щоби дати майстер-клас для наших підопічних. Впевнений, що вони багато чого занотують для себе з цього майстер-класу».

Високий рівень проведення змагань у Чернівцях відмітило керівництво Національної федерації України з кікбоксингу WAKO,  а буковинський очільник кікбоксингу Сергій Хрептун зауважив: «Тепер, після того, як ми провели Кубок України в цих вікових категоріях, я впевнений, що наступними роками зможемо привезти в Чернівці молодь і еліту, а також отримаємо можливість проведення й чемпіонатів України».

АЛЬБЕРТ КОМАРІ, прес-аташе Чернівецької обласної федерації кікбоксингу WAKO

1