У Чернівцях пройде акція «Квітка для Юлі», а на фасаді мерії Риму вивісять величезну фотографію в підтримку засудженого екс-прем'єра України

У Чернівцях пройде акція «Квітка для Юлі», а на фасаді мерії Риму вивісять величезну фотографію в підтримку засудженого екс-прем'єра України

26.11.2012, 20:35

У вівторок, 27 листопада, у Чернівцях відбудеться акція, присвячена Дню народження лідерки української опозиції, Голови партії ВО «Батьківщина», політичного в’язня Юлії Тимошенко.

Акція має назву «Квітка для Юлі». Буковинці, а також небайдужі гості краю – прихильники Юлії Тимошенко та політичної сили, яку вона очолює, запрошуються на мітинг-протест проти політичних переслідувань в Україні і проти незаконного ув’язнення Тимошенко. Під час мітингу можна буде символічно зібрати квіти для лідерки опозиції.

Попри те, що Юлія Володимирівна фізично позбавлена свободи – дух її вільний і незламний. І зібрані в Чернівцях квіти, якщо й не потраплять до неї в руки, стануть приємністю в її день народження і зігріють теплом сердець прихильників.

Початок акції – об 11 годині на Центральній площі Чернівців. Запрошуються представники усіх опозиційних сил краю.

Тим часом сьогодні в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом «Свободу для Юлії Тимошенко» на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України.

Відповідне рішення одноголосно прийняла мерія міста Рим, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні.

Мер Риму Джанні Аліманно заявив про солідарність з Юлією Тимошенко та підкреслив, що «буде звертатися до мерів столиць країн Європейського Союзу з пропозицією підтримати цю ініціативу Риму».

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, Голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков та народний депутат від партії «Батьківщина» Андрій Шевченко також взяли участь у церемонії.

Микола Томенко подякував італійцям за підтримку та висловив сподівання, що «їх послідовна та жорстка позиція у цьому питанні буде сприяти звільненню Юлії Тимошенко та наданню їй права на повноцінну участь у політичному житті країни, включаючи участь у президентських виборах у 2015 році».

«Італійські друзі показали приклад українцям як треба стояти за свободу та справедливість навіть у дальніх куточках планети. В такі моменти пам'ятаєш не слова ворогів, а мовчання друзів. Наші італійські друзі не мовчали, а висловили свою підтримку», - наголосив Андрій Шевченко.

Зазначимо, що 27 листопада Юлія Тимошенко відзначатиме свій 52-ий день народження.

27 листопада під стінами ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" прихильники і соратники Юлії Тимошенко зберуться привітати її з днем народження.

Представники Харківської обласної організації "Батьківщини" збираються принести їй у подарунок троянди, розповіла перший заступник голови облорганізації партії Ірина Єфремова кореспонденту "Харків.Коментарі" .

За її словами, у вівторок о 14:00 опозиціонери, соратники Тимошенко і "всі небайдужі люди" зберуться під стінами ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", де екс-прем’єр проходить курс лікування, щоб привітати свого лідера з днем ??народження.

"У першу чергу вітатимемо своєю присутністю. Даруватимемо квіти. Рози. Білі та червоні. Скільки – не скажу, ми хочемо зберегти інтригу", - сказала Єфремова.

Як відомо, минулого року Тимошенко з днем народження вітали трояндами та повітряними кульками.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Юлі волю! З днем народження ЮЛЯ!!!!  Тримайся, перемога за Тобою!

avatar

Зореслава

26 листопада 2012 19:00