У Чернівцях представники 'НацКорпусу' під стінами ОДА вимагали відставки керівника Офісу Президента Андрія Єрмака

У Чернівцях представники "НацКорпусу" під стінами ОДА вимагали відставки керівника Офісу Президента Андрія Єрмака

20.05.2020, 17:03

 Учасники пікету зустрілися з Сергієм Ковалюком та Сергієм Осачуком

 Сьогодні, 20 травня 2020 року, у Чернівцях біля стін обласної державної адміністрації пройшла акція активістів Національного корпусу з вимогою звільнити з посади керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

- Ми тут для того, щоб передати звернення очільнику області, губернатору, Сергію Дмитровичу Осачуку. Вимогою звернення є відставка очільника Офісу Президента та розслідування корупційних справ, які з ним пов'язані, - зазначив Ігор Лучак, голова Чернівецької обласної організації "Національний корпус".

"Вважаємо неприпустимим те, що посаду очільника Офісу Президента України займає особа, чиї дії сприяють реалізації політики держави-агресора, і яка ймовірно причетна до вчинення злочинів проти основ нацбезпеки України та корупційних правопорушень", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організація вимагає від Зеленського звільнити Єрмака з посади керівника ОП у зв’язку з тим, що раніше Єрмак підписав у Мінську документ про створення “консультативної ради” з ОРДЛО, за фактом чого відкрито кримінальне провадження.

"Відповідно до цього документу фактично пропонувалося вести прямі перемовини з представниками ОРДЛО, а РФ надавався статус спостерігача, що відповідає наративу держави-агресора про "внутрішній громадянський конфлікт" в Україні та суперечить нормам чинного законодавства", – йдеться у повідомленні.

Також він додав, що керівник Офісу Президента взагалі не наділений повноваженнями на представництво України у відносинах з іншими країнами чи міжнародними організаціями, а також у зв'язку з цим не має права підписувати відповідні документи.

"Також з опублікованих народним депутатом України Гео Леросом відеозаписів стало відомо, що рідний брат керівника Офісу Президента Єрмака міг здійснювати дії щодо незаконного сприяння зайняттю окремими особами посад державної служби, що також може свідчити про використання ним статусу брата для реалізації таких дій", – повідомляють у "НацКорпусі".

Учасники пікету зустрілися з першим заступником голови Чернівецької ОДА Сергієм Ковалюком, який запросив представників Національного корпусу всередину для того, щоб зареєструвати звернення, а також і з очільником області Сергієм Осачуком.

- Ми надали це звернення в юридичний відділ. На жаль, конструктивної розмови ні з заступником, ні з самим Сергієм Осачуком в нас не вийшло, - підсумував Ігор Лучак.

Фото та відео Артема АРТЕМЕНКА

Джерело: https://pogliad.ua/

1