У Чернівцях працюють продавці–невидимки

У Чернівцях працюють продавці–невидимки

18.03.2013, 22:35

Працівники ДПІ у м. Чернівцях під час розгляду звернення в одному з продовольчих магазинів обласного центру виявили факт використання, так званої, «тіньової» праці. В ході перевірки з’ясувалося, що троє продавців виконували свою роботу за усними домовленостями з роботодавцем, тобто без укладання трудових угод, якими визначаються умови оплати праці та розмір заробітної плати.

За результатами  перевірки громадянина М притягнуто до фінансової та адміністративної відповідальності, а працівниць офіційно працевлаштовано.

Варто зазначити, що до пев­ної пори «тіньові» відносини влаштовують обидві сторони, однак, коли рівновага пору­шується, - найманий працівник залишається без роботи і без права на соціальні гарантії з боку держави.

Державна  податкова інспекція у м. Чернівцях просить  небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А.  Про це повідомляє Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ  у м.  Чернівцях.

1