У Чернівцях різні конфесії молитимуться, щоб Бог послав Януковичу прозріння

У Чернівцях різні конфесії молитимуться, щоб Бог послав Януковичу прозріння

21.11.2013, 15:48

Звернення Чернівецького обласного осередку громадського руху за Третю українську республіку до буковинців, всіх небайдужих громадянЧернівецької області

                                                    Шановні буковинці!

         Лічені дні відділяють Україну від межі, яка може назавжди змінити не тільки політичну карту Європи, а й долю нашого народу. Вікові устремління українців повернутися в європейську сім’ю близькі до здійснення. Листопадовий саміт у Вільнюсі може докорінно змінити наше життя на поступ до процвітання, повернути загублене почуття власного достоїнства й значимості.

Попри те, що широкі народні маси, національно-демократичні політичні і громадські об'єднання спонукали нинішню українську владу поміняти хаотичну багатовекторність, курс на відновлення «почившого» в історії Союзу на європейський напрямок, події останніх днів показують, що Янукович, його уряд, партія регіонів, попри ніби-то вірну риторику, насправді гальмують рух України до ЄС.

Низка “домашніх” завдань євроспільноти Україною саме з їхньої вини сьогодні так і не виконані. У першу чергу це стосується реформування прокуратури, виборчого законодавства,  ліквідації вибіркового правосуддя та звільнення Ю.Тимошенко.

             Виходячи із вищезазначеного, ми звертаємося до вас, дорогі буковинці не розчаровуватися, не втрачати адекватного ставлення до ситуації, не впадати в емоційну безвихідь і не чекати блискавичного чуда. Європейська інтеграція як спосіб реалізувати в Україні цивілізовані правила життя потрібна виключно нам, українським громадянам. Ми повинні продемонструвати колективну і масштабну підтримку європейського вибору України і на весь світ заявити: «Я обираю ЄС!», «Ми обираємо ЄС».

             Ми звертаємось до ієрархів іпастирів, віруючих усіх християнських конфесій, зокрема Української православної церкви Київського патріархату, Української грекокатолицької православної церкви  Буковини, помолитись 24 листопада 2013р. за Україну, за її європейську перспективу, за те, щоб Бог послав президенту України В.Януковичу, депутатам Верховної ради прозріння і велике бажання почути прагнення українців до євроінтеграції, повернення України до європейської спільноти народів.

Ми закликаємо всіх свідомих буковинців, тих, кому дорога незалежність України, хто не хоче повернення до світського рабства, хто хоче жити в демократичній, соціальній, правовій європейській державі, хто хоче жити так, як живуть більшість народів Європи, долучити свій голос до наполегливої, беззаперечної вимоги до президента України Януковича, парламентарів і урядовців сповна виконати всі вимоги Євросоюзу і 28-29 листопада 2013 року на Вільнюському саміті ЄС підписати, фактично готову, вистраждану і таку бажану українцями Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом!

Будьмо ж відповідальними за майбутнє країни, за наших дітей і внуків.

Слава Україні! Європейська Україна можлива! Слава європейській Україні!

        Прийнято на зборах осередку 20 листопада 2013р. , м.Чернівці

 За дорученням зборів                                                              І.М.Кравчук

1