У Чернівцях підвищили вартість проїзду в тролейбусі до 5 гривень (+коментар в.о.начальника ЧТУ)

У Чернівцях підвищили вартість проїзду в тролейбусі до 5 гривень (+коментар в.о.начальника ЧТУ)

11.02.2020, 11:22

Ціну за проїзд підвищать з 1 березня. Відтак, вартість проїзду буде 5 гривень, для студентів – 3 гривні, для школярів – 1 гривня. За це рішення проголосували 7 членів виконкому.

Так, за підняття вартості проїзду голосували Ілля Горбатюк, Олексій Каспрук, Микола Проданюк, Володимир Середюк, Ярослав Шешур, Сергій Босовик та Василь Продан.

Як голосували члени виконкому Чернівців за подорожчання проїзду в тролейбусах

Відсутніми під час розгляду цього питання були такі члени виконкому: Степан Меленко, Василь Зазуляк, Андрій Рогатюк та Наталія Фрунзе.

Не брали участі в голосуванні (не голосували) секретар виконкому Антоніна Бабюк і член виконавчого комітету Олександр Ковтун.

Також у проекті рішення зазначено, що картою чернівчанина та безготівково можна буде розрахуватися за чотири гривні.

Ціна на проїзд з 23:00 до 5:00 вартуватиме 10 гривень. Ціна місячного проїзного в тролейбусі – 240 гривень.

Раніше нам у коментарі головна економістка тролейбусного управління Інна Павлова казала, що економічно обгрунтований тариф для підприємства 6 гривень 40 копійок. Вартість зросла, бо підвищилася ціна на електроенергію та збільшилася кількість машин у тролейбусному парку.

Різницю між затвердженим і економічно обґрунтованим тарифом відшкодовуватимуть з міського бюджету.

Думки експертів на актуальні теми щодня від ІА "АСС". Михайло Олексюк, виконувач обов’язків начальника Чернівецького тролейбусного управління:

«Перше питання, яке всі задають: чи покращиться робота? Чомусь, ніхто не замислюється, що примушує підвищувати тариф. А це - подорожчання електроенергії та виконання галузевої угоди щодо виплати зарплати з коефіцієнтом 1,6. Одна лише виплата зарплат становить 65% витрат від прибутку ЧТУ. А крім того, у закладеному тарифі в 3 гривні за проїзд вартість електроенергії разом з транспортуванням становила 2 гривні 90 копійок. Наразі вона вартує 3 гривні 08 копійок. Тобто електропостачання стало дорожчим на 18 копійок за кіловат.

Проте кожне підвищення дисциплінує колектив. Це буде мотивацією працювати краще. Інакше будуть масові скарги від пасажирів. Також мотивація для водіїв та кондукторів, яким підвищуватимуть зарплатню. Але й для них будуть тепер вищі вимоги. Щонайменше, вони завжди повинні бути ввічливими з пасажирами.

Загалом вдячні виконкому, що прийняли таке рішення. Будемо старатися перед пасажирами виправдати підвищену ціну».

 Джерело: https://suspilne.media/ , https://molbuk.ua/ та https://acc.cv.ua/ 

1