У Чернівцях підприємець хоче відновити роботу комунального басейну біля стадіону 'Буковина' (+коментар Ірини Карімової)

У Чернівцях підприємець хоче відновити роботу комунального басейну біля стадіону "Буковина" (+коментар Ірини Карімової)

08.05.2017, 15:35

Підприємець Павло Польовий запропонував для ознайомлення проект відновлення роботи комунального басейну в м. Чернівці (біля стадіону "Буковина").

- Хочу допомогти місту з реалізацією цього проекту. - написав Павло Польовий на своїй сторінці у ФБ. - Вважаю, що ТОВ "Льодова арена-Чернівці" зможе його втілити у життя! Беручи до уваги суспільну значимість проекту, буду вдячний громадськості за підтримку. Вірю, що спільними зусиллями ми прискоримо появу в місті справжнього спортивного водяного поля. 

Пропозицію прокоментувала радник Чернівецького міського голови Ірина Карімова:

Ірина Карімова Басейн на стадіоні «Буковина» має обов’язково бути. Це передбачено міською Програмою розвитку інфраструктури плавання у Чернівцях, яка розроблена за підтримки Федерації плавання України. Басейн має мати довжину 50 м і відповідати усім вимогам для проведення спортивних змагань, у тому числі міжнародних. Тобто це має бути не розважальний басейн, а саме спортивний, відповідно його чаша має бути облаштована згідно з вимогами FINA. Так як це відкритий басейн , необхідно вирішити питання захисту від сміття, комах і пилу, що передбачає посилену систему фільтрації та знезаражування води, або облаштування спеціального павільйону чи жалюзі для басейнів. Враховуючи,що Павло пропонує будувати басейн на першій ліній вул.Головної, яка є основною транспортною артерією міста, дотримання цих вимог стає особливо важливим. У спортивного басейну є свої вимоги до облаштування інженерних комунікацій, а також щодо наявності допоміжних приміщень, планування котрих часто передбачає необхідний мінімум площ (роздягальні, душові, зал для підготовчих занять, балкони трибуни, тощо). На представленому ескізі важко визначити функціональну спроможність допоміжних приміщень для басейну. Яка пропонується ширина басейну – 16, 21 чи 25 м? Яка глибина – 1,8 м чи все ж 3,5 - 5 м , що передбачає стрибки з трампліну? Чи можна буде грати у водне поло (20х40 м, глибина не менше 2 м)? Ванна басейну лежатиме на грунті чи опиратиметься на опори? Тобто висновки, чи можливо реалізувати ідею Павла та облаштувати повноцінний спортивний басейн на запропонованому майданчику, можуть зробити лише фахівці. Саме фахівцям і буде запропоновано проаналізувати пропозицію Павла. Є й сумніви щодо фінансової спроможності підприємця Польового реалізувати такий проект. Тобто, левову частина фінансування припадатиме все ж таки на міський бюджет. Тому умови інвестування в такий проект мають бути прозорими і зрозумілими громаді. Відновлювати басейн потрібно як найшвидше. Але,здається доцільніше все ж виготовити проект комплексної реконструкції стадіону «Буковина», що дозволило б мати цілісну картину розвитку цього комплексу,в т.ч. і його використання для інших ігрових видів спорту. На розробку цього проекту у цьому році пропонувалося виділити кошти, однак ідея не підтримана, в програмі ДМБК передбачено розробляти проекти реконструкції окремих частин стадіону, втому числі і басейну, хоча кошти на це не передбачено.

Світлина від Павла Польового.

Світлина від Павла Польового.

Світлина від Павла Польового.

1