У Чернівцях перебуватиме перший заступник Табачника (оновлено)

У Чернівцях перебуватиме перший заступник Табачника (оновлено)

17.05.2013, 14:48

Запрошуємо вас взяти участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Міжнародна співпраця університетів як невід’ємна складова інноваційного розвитку вищої школи», яка проходитеме 17-18травня. Про це BukNews повідомила заступник директора Департаменту ОСВІТИ  І  НАУКИ,  МОЛОДІ  ТА  СПОРТУ Л.М.Тарангул.

17 травня об 11.00 в центральному корпусі ЧНУ ім. Ю.Федьковича, відбудеться урочисте відкриття конференції.

17 травня о 13.30 відбудеться прес-конференція із представниками засобів масової інформації.

У конференції візьмуть участь перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма, директор Департаменту наукової діяльності та ліцензування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Олександр Якименко.


Мали сьогодні "честь" зустрітися з першим заступником міністра освіти і науки України Сулімою Євгеном Миколайовичем. Поділився враження від зустрічі  Taras Prokop. На початку нам повідомили, що Євген Миколайович готовий до дискусії і радий буде вислухати пропозиції студентів та викладачів ЧНУ щодо шляхів покращення ситуації з вищою освітою в Україні, але вся дискусія звелася до популяризації законопроекту "Про вищу освіту" Ківалова (це прізвище він намагався уникати...) та цькування законопроекту опозиції та Згуровського.

На всі пропозиції і запитання щодо ситуації з внз в Україні він відповідав просто, що все залежить від вас самих... І справді, після цієї зустрічі ще більше переконався в тому, що в наш час від влади не варто нічого чекати. Є приклади Могилянки, Острозької академії та Український католицький університет UCuniversity ректори яких не чекають на подачки влади, а своїми силами щось роблять. Хоча коли я привів УКУ, як позитивний приклад можливої системи фандрайзингу університетів, заступник міністра сказав, що цей університет "є чимось з Марсу"

Ось так от, нормальні університети не можуть бути українськими, а як є щось, що функціонує нормально, то воно є інороднім, бо в нас нічого не може функціонувати нормально...

і ще цікава теза: УКУ фінансується з-за кордону, а значить це комусь вигідно...

Та це не все, цьому чиновнику ще й вистачило нахабності натякнути на те, що причиною ненадання субвенцій нашому університету є те, що ми проголосували на виборах не за того мажоритарного кандидата!!!!

Дуже багато перспектив в української освіти з такими чиновниками....

1