Роботу буковинських судів оцінили на «тверду четвірку» і дещо нижче

Роботу буковинських судів оцінили на «тверду четвірку» і дещо нижче

12.12.2012, 21:50

12 грудня у Чернівцях відбувся круглий стіл на тему «Суди та громада: відкритий діалог» за участі заступника керівника проекту «Справедливе правосуддя» Наталії Петрової, голови Апеляційного суду Чернівецької області Олексія Черновського, заступника начальника територіального управління Державної Судової Адміністрації України в Чернівецькій області Івана Тарасенюка, представників судів, крайової влади, інституцій громадянського суспільства та інших зацікавлених осіб. Захід проведено з метою оприлюднення результатів опитування користувачів судових послуг задля визначення якості діяльності судових органів за оцінками безпосередніх учасників судового розгляду.

Опитування користувачів судових послуг Апеляційного, Глибоцького районного, Першотравневого та Шевченківського районних у місті Чернівці судів Чернівецької області проводилося за методологією карток громадянського звітування. В період з червня по липень 2012 року відвідувачі судів мали змогу оцінити їх діяльність за 5-ти бальною шкалою у спеціально розробленій анкеті за такими критеріями: фізична доступність суду, зручність та комфортність перебування у суді, доступність, повнота та ясність судової інформації, якість роботи суддів, якість написання та обґрунтування судового рішення. Так, за результатами опитування, роботу Апеляційного та Глибоцького районного судів Чернівецької області на «тверду четвірку». Дещо нижчу оцінку отримали Першотравневий та Шевченківський районні суди міста Чернівці.

«Реалізація таких проектів дає можливість краще побачити, як захищені конституційні права та законні інтереси жителів області та безпосередньо дізнатися їх думку про рівень і якість правосуддя», – вважає начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної державної адміністрації Алла Запухляк.

1