У Чернівцях невідомі облили фарбою пам'ятник Буковинському куреню

У Чернівцях невідомі облили фарбою пам'ятник Буковинському куреню

28.07.2014, 19:28

У Чернівцях невідомі особи вдень 28 липня облили червоною фарбою пам'ятник Героям буковинського куреня.

На місці події зараз працюють комунальні служби, які вичищають сліди червоної фарби.

Очевидців самої події нам знайти не вдалось. Але люди, які перебували поруч, повідомили, що ще зранку тут нічого не було.

- Я десь близько десятої ранку сміття тут викидала, пам'ятник був чистий, - говорить чернівчанка Марія. - Тут розказують, що якийсь чоловік бачив трьох чи чотирьох молодих хлопців, які вилили банку червоної фарби на цей пам'ятник. Але коли той чоловік почув, що треба свідчити про це в міліцію, то десь утік.

Так що тепер буде важче знайти винуватців. Але ж раніше тут була камера і завжди був спокій. А відколи забрали камеру, цей скверик перетворився на зібрання п'яниць, - обурюється жінка.

«Учергове українців хочуть залякати. Сплюндрований вночі пам'ятник героям Буковинського куреня, до якого приходять патріоти. Розцінюю цей акт вандалізму в час війни, як злочин. Правоохоронці мають знайти винних, міська влада - встановити відео спостереження», написав на сторінці у соцмережі депутат обласної ради Михайло Павлюк.

Нагадаємо, схожий інцидент трапився навесні - у березні червоною фарбою облилипам'ятник австрійському імператорові Францу Йосифу, який знаходиться у сквері навпроти управління СБУ.

Джерело: molbuk.ua та promin.cv.ua

1