У Чернівцях неправильно обліковують трупи. Бачинський відбувся доганою

У Чернівцях неправильно обліковують трупи. Бачинський відбувся доганою

27.09.2012, 00:51

Після повідомлення у ЗМІ про те, що в Чернівцях поховали на міському кладовищі труну без покійника, в той час як тіло померлого перебувало в обласному бюро судово-медичної експертизи, прокуратура області дала доручення прокурору міста Чернівців за цим фактом провести ретельну перевірку. Також розпорядженням голови Чернівецької обласної ради 13 вересня була створена комісія з перевірки КМУ «Обласне бюро судово-медичної експертизи», на період якої начальника цієї установи керівництво Головного управління охорони здоров’я Чернівецької ОДА відсторонило від виконання своїх обов’язків.

        Як повідомили BukNEWS в прес-службі прокуратури Чернівецької області, результатами перевірки встановлено, що медична облікова документація у відділі судмедекспертизи трупів ведеться з порушенням. Неналежно виконуються вимоги щодо дотримання правил внутрішнього розпорядку закладу, внаслідок чого не забезпечене належним чином перебування сторонніх осіб, проведення ритуальних обрядів на території установи. Посадові інструкції працівників складені формально. Адміністрацією бюро не видані документи, що визначають порядок прийому, реєстрації, видачі тіл померлих та організації контролю за їх рухом.

         Існуючий на території бюро судмедекспертизи склад-магазин, у якому підприємець здійснює торгівлю ритуальними товарами, знаходиться всупереч нормативним документам. Фахівцями Чернівецької міськСЕС проведено перевірку і встановлено, що цей підприємець здійснює свою діяльність без висновку санітарно-епідеміологічної експертизи. А це є порушенням санітарного законодавства. Крім того, відсутній дозвіл на початок роботи від органів Держпожнагляду. Тому винесено постанову про тимчасове припинення його роботи, а приватного підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності.

         За результатами проведеної комісією перевірки за неналежне виконання службових обов’язків, що призвели до виникнення порушень та недоліків, керуючись ст.ст.147-149 КЗпП України начальнику КМУ «Обласне бюро судово-медичної експертизи» Головним управлінням охорони здоров’я Чернівецької ОДА оголошено догану.

Нагадаємо Віктора Бачинського відновили на посаді начальника бюро судово-медичної експертизи області після численних перевірок комунальної медичної установи за фактом поховання порожньої труни. Про це повідомив сам пан Бачинський на прес-конференції 24 вересня.

- Вважаю, що прокурор області неправильно повів себе, звинувативши мене у цій справі з порожньою труною, - каже В. Бачинський. - Вважаю, що він нашкодив моєму іміджу, як кандидата у народні депутати. Через ці звинувачення 13 вересня мене відсторонили з посади керівника обласного бюро судово-медичної експертизи на термін перевірки, яка тривала десять днів. Сьогодні я отримав наказ про поновлення мене на цій посаді. Але я на цьому не збираюся зупинятися: незабаром звернуся до Генпрокуратури зі скаргою на обласного прокурора та родичів померлого.

Віктор Бачинський зареєстрований кандидатом у народні депутати на мажоритарному окрузі №201 (м.Чернівці). (За матеріалами molbuk.ua)

1