У Чернівцях не підписано жодного договору на капітальний ремонт вулиць в місті

У Чернівцях не підписано жодного договору на капітальний ремонт вулиць в місті

17.06.2020, 17:03

Поточний та капітальний ремонт доріг міста: “Міф чи реальність”

На сьогодні не підписано жодного договору на капітальний ремонт вулиць в місті Чернівці Департаментом ЖКГ. В основному всі тендери затягуються через подані скарги учасників, які задовільняються рішенням АКУ. Тому, як наслідок, проводиться поточний ремонт доріг, який є тимчасовим вирішенням проблеми. Майже весь обсяг поточного ремонту виконує МКП “МіськШЕП”. На капітальний ремонт доріг м. Чернівців за рахунок міського бюджету передбачено - 88,1 млн.грн, на поточний ремонт доріг - 20,0 млн.грн. Тож чому не робиться капітальний ремонт доріг міста?

Тему досліджує Центр реформ та розвитку - Чернівці.

 КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ 

В 2020 році заплановано капітально відремонтувати ділянки дорожнього покриття на: вул. Руській (від вул. Т.Шевченка до вул. Зеленої), вул. У.Кармелюка (від вул. Буковинської до вул. С.Руданського та від залізничного переїзду до вул. В.Винниченка), Л.Бетховена, вул. Переяславській (завершення робіт з попередніх років) та тротуар з благоустроєм на вул.Буковинській від вул.Головної до вул.Є.Гребінки - загальною протяжністю -1,9 км. (в 2019 році капітально відремонтовано - 4,980 км.)

По вулиці Кармелюка тендер проводять ще з 2019 року. 15.06.20р. АКУ прийняло рішення зобов’язати ДЖКГ скасувати рішення про визначення ТОВ “Будторгінвест” переможцем процедури закупівлі, а отже баталії продовжуються.

Читайте також: Вулицю Кармелюка не ремонтують, бо на тендері ніяк не можуть обрати правильного переможця

ТОВ “Снятинбудіндустрія Нова” очікує рішення на визначення переможця в тендері по капітальному ремонту вулиці Бетховена з сумою 3 400 000 грн. Проте можуть бути надані скарги до АКУ конкурентами та цей процес затягнеться.

Цікаво що тендерний комітет надає повідомлення про намір укласти договір з переможцями аукціону, а потім рішенням Антимонопольного комітету України за скаргами скасовується цей намір. Оскільки подано чимало скарг, які задоволені АКУ, тож чому тендерний комітет не бачить цих порушень?

ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ

Упродовж 2019 року ліквідовано вибоїни (ями) асфальтобетонного покриття на 78-ми вулицях міста площею 30,6 тис.кв.м., в 2020 році поточний (ямковий) ремонт проїзних частин планується на 64 вулицях площею 28 тис.кв.м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ямки на Хотинській "закопають" 200 тисяч бюджетних гривень

На сьогодні договори на виконання поточного ремонту вулиць міста підписані з МКП “МіськШЕП” та ФОП Козьма В.В., в основному безконкурентні до 200 тис. грн. Загалом ДЖКГ підписало 5 договорів в 2020р. з ФОП Козьма В.В. на суму 550 086 грн. З МКП “МіськШЕП” підписано 54 договори на суму 9 373 846 грн.
По тендеру з поточного ремонту вулиць Краматорської та Горіхівської подані скарги до АКУ на скасування рішення про визначення переможцем закупівлі ПП Кронос БМ.

Поточний ремонт вулиці Сторожинецької та Руської в 2020р. буде виконувати ТОВ “Будторгінвест” з сумою договорів 2 168 318 грн.

Терміни надання послуг закінчуються в вересні-листопаді 2020р.

Отже, капітальний ремонт вулиць в 2020р. поки не виконують, а доробляють капітальні ремонти з попередніх років. Поточний ремонт виконує в основному МКП “МіськШЕП”, але 5 договорів віддали ФОП Козьма В.В. та два конкурентні договори ТОВ “Будторгінвест”. Тож чи розпочнуть та завершать капітальні ремонти доріг в 2020 році та чому так мало вулиць закладені в капітальний ремонт 2020р.? Чи справляються МКП “МіськШЕП” та інші, з поточним ремонтом основної частини вулиць міста?

1