У Чернівцях, на вулиці О. Кобилянської, діє єдина на Буковині аптека-музей

У Чернівцях, на вулиці О. Кобилянської, діє єдина на Буковині аптека-музей

28.09.2022, 21:33
Аптеці №2 – 118 років. Тут досі зберігається близько 100 рідкісних експонатів аптечного приладдя. Просто біля входу ліворуч – відреставровані аптечні меблі, виготовлені ще у 1903 році.
 
У музеї є понад 100 експонатів аптечного приладдя. Серед них - спиртометр 1902 року виготовлення. А ще - сковорідка, на якій за часів Австрії готували активоване вугілля. Є тут також мідна та латунна ступки, австрійські штангласи, ваги, колби, піпетки, машинка для дроблення масла-какао, машинка для виготовлення пілюль таблеток – усьому понад століття. Зберігається зібрання фармацевтичної літератури з виготовлення лікарських форм, починаючи з 1910 року.
 
 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1