У Чернівцях на Центральній площі відбувся мітинг «Марш за майбутнє» (ОНОВЛЕНО о 17.09)

У Чернівцях на Центральній площі відбувся мітинг «Марш за майбутнє» (ОНОВЛЕНО о 17.09)

18.03.2018, 12:39

У Чернівцях група людей зібралися на Центральній площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку на акцію "Марш за майбутнє".

Як повідомляє molbuk.ua, учасники мітингу висловлюють обурення з приводу дій правоохоронців під час розгону наметового містечка під Верховною Радою 3 березня.

Депутат міськради Іван Гончарюк розкритикував депутатів, які не підтримали звернення із засудженням дій правоохоронних органів.

У мітингу беруть участь активісти "Руху нових сил", політичної партії "Народний контроль", а також низка інших політсил та громадських організацій.

Світлина від Вадима Пелеха.

 

Фото БукІнфо (с)

ДОВІДКОВО:

Партія "Рух нових сил" (РНС) у неділю, 18 березня, проводить у Києві "марш за імпічмент" президента України Петра Порошенка, повідомляє "Громадське".

За словами представника "Рух нових сил" Володимира Гавриша, 6 березня представники партії подали заявку до Київради на проведення мирної акції біля Майдану Незалежності 18 березня. 

У неділю на Майдані зібралися близько 1000 осіб, щоб узяти участь у марші.

Мітингувальники вимагають "імпічменту Порошенка", вони тримають банери із зображеннями перекреслених облич президентів України та Росії Петра Порошенка та Володимира Путіна. Учасники маршу скандують гасла на кшталт "Порошенко – ворог української нації".

Згодом близько десяти учасників маршу спробували розібрати металеві конструкції, встановлені на Майдані. Конструкції ламають та скидають на купу.

Крім того, повідомляється про декількох затриманих.

 Нагадаємо, напередодні правоохоронці затримали активістів "Руху нових сил", які намагалися встановити на Майдані Незалежності сцену для запланованого на неділю маршу. Поліцейські також заблокували вантажний автомобіль представників РНС на Європейській площі

У політсилі дії правоохоронців назвали невмотивованими та заявили про викрадення авто. Тим часом у Нацполіції пояснили, що мають повне право блокувати автомобіль, оскільки  отримали дзвінок з повідомленням про те, що в машині знаходяться небезпечні предмети.

За матеріалами https://dt.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Люди мають право на мирний протест. Помилка мітингарів - бажання виключно політичні вимоги висловити, забувши про Крим, вибори РФ. Бачу нікуди з ними не доїдеш.

avatar

Павло

18 березня 2018 18:13