У Чернівцях на катання пільговиків громадським транспортом щороку 'на око' списують 70 мільйонів гривень

У Чернівцях на катання пільговиків громадським транспортом щороку "на око" списують 70 мільйонів гривень

28.05.2021, 13:06

У Чернівцях послуги пільгових перевезень надають як тролейбусне управління, так і приватні перевізники. Відшкодування за це вони отримують з міського бюджету. Щороку на ці послуги в середньому витрачають понад 70 мільйонів гривень.

Про це в етері Сьогодні.Головне на Суспільному Буковини сказав заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Тролейбусному управлінню за пільгові перевезення в середньому виділяють 50-55 мільйонів гривень на рік. Приватним перевізникам — 15-20 мільйонів.

При цьому, за словами Крохмаля, в міській раді не знають реальну кількість пільговиків, які користуються перевезеннями. Це пов'язано з тим, що в місті немає електронного обліку пасажирів.

27 травня депутати проголосували за рішення дозволити тролейбусному управлінню купити 40 автобусів в лізинг. Серед умов — транспорт має бути обладнаний електронними валідаторами. "Це дозволить порахувати реальну цифру пасажирів і відшкодовувати за них гроші", — сказав Крохмаль.

Джерело: https://suspilne.media/134540-soroku-na-oplatu-pilgovih-perevezen-z-budzetu-cernivciv-vidilaut-ponad-70-mln-grn/

Нагадаємо, у місті створили контрольну групу, яка перевіряє обіг готівки у місцевих тролейбусах. Майже щодня фахівці досліджують, яким чином обліковується готівка та як чернівчан обслуговують у тролейбусі під час поїздки.

Про це під час прямого ефіру на Facebook розповів заступник мера Чернівців Ігор Крохмаль, повідомляє агентство новин АСС. 

«Вперше ми створили робочі контрольні групи, які перевіряють, як оформлюється виручка, як відбувається обілечування пасажирів. Крім цього, ми вже розробили пропозиції для популяризації використання електронних карток для розрахунку в тролейбусах», - сказав посадовець.

Наразі ведеться активна робота із запровадження програми «Електронний квиток» у Чернівцях. Таким чином хочуть повністю виключити готівку в комунальному транспорті міста.

«Ми маємо досить непогану співпрацю з фахівцями із Закарпаття, які показували нам відповідне приладдя, воно вже тестувалося. Над цим працює спеціальна робота група. Ми розуміємо: щоб навести порядок з обігом готівки – її треба виключити. Нам треба запустити «Картку Чернівчанина» і перевести всю оплату в комунальному транспорті, в тому числі у майбутньому і в приватному, – у електронний вигляд», - розповів Ігор Крохмаль. 

1