У Чернівцях на драмтеатр подали до суду за порушення авторських прав

У Чернівцях на драмтеатр подали до суду за порушення авторських прав

20.04.2018, 16:53

Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської звинуватили у незаконному використанні музичного супроводу в одній з вистав.

Як зазначається в Єдиному реєстрі судових рішень, Українське агентство з авторських та суміжних прав подало до суду на драмтеатр. Судове слухання цієї справи відбудеться сьогодні, 20 квітня о 16.00 у Шевченківському районному суді Чернівців.

Директор театру Юрій Марчак повідомив кореспонденту molbuk.ua, що справа стосується незаконного використання музики у виставі "Чесний суддя".

"Двоє авторів не могли розділити між собою право авторства - Гринишин і Васюк. Ми розрахувалися за музику через Всеукраїнську лігу авторів, а УААСП виставляє свої претензії з приводу роботи Гринишина, який колись у нас працював режисером. Тепер буде суд вирішувати, що буде за використанням тієї музики у трьох виставах "Чесного судді". Цю виставу ми давно "списали" з нашого репертуару", - повідомив Марчак.

Нагадаємо, у театрі минулого року розгорівся скандал  за участю керівництва драмтеатру й режисера Гринишина, якого звіільнили з роботи "без пояснень". Тоді ж з театру звільнили і художника-постановника Андрія Романченка.

Джерело: molbuk.ua

1