У Чернівцях на чемпіонаті України змагалися 500 дзюдоїстів

У Чернівцях на чемпіонаті України змагалися 500 дзюдоїстів

03.12.2012, 21:26

З 29 листопада по 1 грудня у Чернівцях відбувався чемпіонат з дзюдо. В ньому взяло участь 500 дзюдоїстів 1997-98 років народження з усіх областей України. Спортсмени представляли спортивні команди: «Україна», «Динамо», «Колос», «Освіта» та інші. На чемпіонат приїхало 35 суддів, п’ятеро з них є рефері міжнародної категорії, а двоє – олімпійської.

З привітальним словом до юних дзюдоїстів виступив заслужений майстер спорту України , срібний призер Олімпіади-2004 і бронзовий призер ігор у 2008 році, дзюдоїст Роман Гонтюк. «Пам’ятаю, що на Буковині відбулися мої перші змагання, які я і виграв. Це стало моєю першою сходинкою до олімпійського п’єдесталу. Тож юним дзюдоїстам бажаю не зупинятися на одній сходинці, а долати їх незважаючи на будь-які труднощі».

Вже першого дня серед лідерів змагання опинилися буковинські спортсмени. Сергій Дорофтей (вагова категорія 50 кг) та Альона Семенюк (до 40 кг) вибороли дві бронзові медалі.

У підсумку команда «Освіта» отримала 6 золотих, 4 срібних і 9 бронзових нагород. «Динамо» – 4 золотих, 3 срібних і 10 бронзових медалей. «Спартак» здобув 2 золоті, 3 срібних і 3 бронзових медалей. «Колос» – 2 золоті та 6 бронзових нагород. Команда «Україна» виборола одну золоту медаль, п’ять срібних медалей і шість бронз. Найкращий результат серед буковинців показав дзюдоїст Ігор Збиркот, він посів сьоме місце.

Світлана Зайцева

 

1