'Останнє танго в маленькому Парижі': у Чернівцях люди вже розібралися, хто в міській раді є «тушками» (оновлено)

"Останнє танго в маленькому Парижі": у Чернівцях люди вже розібралися, хто в міській раді є «тушками» (оновлено)

04.07.2012, 20:59

У Садгірському районі Чернівців сьогодні з’явилися листівки, у яких депутатів, що організували в Чернівецькій міськраді псевдоопозиційну групу під назвою «За Батьківщину» названо «тушками». Таку листівку на прес-конференції продемонстрував керівник виборчої кампанії Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в краї Іван Мунтян. Іван Мунтян наголосив, що новостворена група в міськраді не має жодного стосунку до опозиції загалом і до «Батьківщини» зокрема.

- Стали тушками, намагаються використовувати наш бренд "Батьківщина" люди, які не мають ніякого відношення до нашої політичної сили. Ці люди виключені з партії за зраду, - заявив Іван Мунтян, представник Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції.

«Влада зосередилася тепер на клонуванні і фальшуванні різноманітних організацій, груп, ще чогось - яким присвоюється назва «Батьківщина», - заявив керівник виборчої кампанії. Він нагадав, що в Сокирянському районі місцеве управління юстиції відмовляється реєструвати райпарторганізацію «Батьківщини», у обласній раді досі діє фракція виключених з партії ВО «Батьківщина» «тушок», які використовують назву цієї політ сили, і керівництво ради відмовляється реєструвати фракцію «Батьківщина» у складі дійсних членів партії. Така ж ситуація і в Чернівецькій міській раді, де фракція, яка носить назву «Батьківщина», є суцільною фракцією самозванців.

Іван Мунтян зазначив, що виборці вже почали розуміти, хто є хто в обласному політикумі, і свідченням цього є поява зазначених листівок. На них розміщені фото восьми депутатів міської ради з підписаними прізвищами і позначкою «виключений з партії… за зраду». Семеро з них – В.Кедь, А.Чесанов, В.Червінський, О.Громадський, О.Вікнянський, Ю.Ткачук, та М.Іванюк виключені з лав ВО «Батьківщина», і одна – М.Гаєвська – з лав «Фронту змін». Також на листівці зображений шматок землі у вигляді круглого торта, який ножем розрізається на шматки. Підписом до цієї ілюстрації є слова «Ось для чого їм Батьківщина… Саме тому у «тушок» немає Батьківщини».

- Думаю, на наступній сесії міської ради треба запропонувати змінити назву групи, я б її назвав "Останнє танго в маленькому Парижі, - сказав Максим Бурбак.

Керівник виборчого штабу об'єднаної опозиції Максим Бурбак переконаний, що однією з причин утворення групи стало намагання її членів зберегти себе в політичному просторі міста. "Вони чіпляються за можливість залишитися в політичному житті міста". Адже ці люди чудово розуміють, що їх час як активних політичних гравців минув. Їх не прийняли в жодну з інших політичних партій, тому що зрадники не додають авторитету нікому. А за відмовою зареєструвати легітимну групу, як підкреслив Максим Бурбак за вигаданими вимогами, стоїть "професор Моріарті місцевого самоврядування", ідеолог перевороту у Чернівцях, радник міського голови Борис Руснак.

- У нас вимагали вказати партійність наших членів групи, а яка партійність у "тушок", які зареєстрували свою групу, - риторично поцікавився Максим Бурбак. - Якщо цієї незаконної реєстрації групи не оскаржить прокуратура, ми зробимо це через суд. 

Використано матеріал bnbnews.com.ua

1