У Чернівцях Костенко заявив, що об’єднується з Ющенком (оновлено)

У Чернівцях Костенко заявив, що об’єднується з Ющенком (оновлено)

23.06.2012, 22:27

Відтак на вибори до парламенту "Українська народна партія" та "Наша Україна" йтимуть разом

Згідно із новим виборчим законодавством, балотуватись до парламенту можуть лише партії, а не блоки, як було дотепер. Тому чимало політичних сил починають об’єднуватись на спільній платформі. Про своє об’єднання з "Нашою Україною" заявив голова "Української народної партії" Юрій Костенко.

– Сьогодні зроблені майже всі організаційні моменти і наступного тижня буде презентовано нове об’єднання, – повідомив Юрій Костенко. – Нашою політичною мрією є створення потужної правоцентристської партії. Жодного разу в Українському парламенті не було правоцентристської більшості.

За його словами, це не об’єднання лише до виборів, а спроба створення нової політичної сили. Згідно із соціологічними опитуваннями, 15% виборців не бачать своєї політичної сили і буцімто саме це об’єднання стане для них альтернативою.

Щодо об’єднаної опозиції, то, за словами Костенка, вони є ідеологічно різними, мають різні цілі, а тому не можуть йти однією командою.

Водночас лідер партії ще не знає, під чиїм брендом вони підуть на вибори, чи то "Нашої України" чи "Української народної партії". Також вони з Ющенком нібито ще не обговорювали, хто очолюватиме список на парламентських виборах. Це зроблять також найближчим часом.

Олексій МИКОСЯНЧИК

В Україні вже найближчим часом буде проголошено про створення нової політичної правої партії. Про це у Чернівцях заявив лідер Української народної партії Юрій Костенко.

- Вже наступного тижня відбудеться презентація нової політичної сили, - сказав Ю.Костенко. – Нашою метою є створення потужної правої сили. Водночас йдеться не про політичний чи виборчий, проект, а про створення громадсько-політичного об’єднання для пропагування правої ідеї.

Об’єднуватися будуть УНП Костенка і «Наша Україна» Віктора Ющенка. Також до них приєднуються більше 30 громадських організацій.

Лідер УНП вважає, що саме через відсутність потужної правої партії Україна нині опинилася у скрутному становищі. Адже саме праві сили та праві реформи допомогли більшості посткомуністичних держав Європи перейти до демократичного суспільства з ринковою економікою.

Як приклад Юрій Костенко назвав Польщу. 20 років тому ми були з ними приблизно в однакових умовах. А нині Польща з населенням 38 мільйонів має у 5 разів більший бюджет, нід Україна.

Водночас до об’єднаної опозиції УНП приставати не хоче.

- У нас різна ідеологія, - вважає Костенко. – Ми базуємося на традиційних правих цінностях – захисті національного виробника, господаря-одноосібника на селі, ми за вступ України до НАТО і ЄС, для нас найважливішими є мова і суверенітет. Водночас так звана об’єднана опозиція базується на лівоцентристській ідеології з великою долею популізму. В їхній програмі немає нічого конкретного про мову, НАТО.

Але і з нинішньою владою праві співпрацювати не хочуть.

При цьому Костенко повідомив, що ведуться переговори про взаємне неп оборювання на виборах зі «Свободою» і об’єднаною опозицією.

Наразі Костенко ще не готовий сказати, як саме виглядатиме їхній список на виборах і хто його очолить.

Джерело: vidido.ua

1