У Чернівцях хотіли незаконно приватизувати приміщення закладу «Буковина-фарм»

У Чернівцях хотіли незаконно приватизувати приміщення закладу «Буковина-фарм»

18.01.2022, 09:00

Про це в інтерв'ю Андрію КУЧУРАНУ спеціально для БукІнфо повідомив голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко. 

- Також ми повернули в комунальну власність майно, яке, на нашу думку, було передане в оренду незаконно з подальшими намірами його приватизації, - розповів Олексій Бойко. - Мова йде про вул. Руську, 205А, де було приміщення закладу «Буковина-фарм». Ми розірвали угоду з приватником і повернули майно в комунальну власність. Далі, за наявності фінансування, зробимо там ремонти і це дасть змогу перенести дитячу поліклініку, що біля «Туриста», і зробити все в одному місці для зручності людей.

- Загалом у нас бачення, що комунальне майно не має простоювати і чекати десь тихенько, поки його хтось відчужить. Воно має або надавати послуги, або заробляти кошти. Ми за приміщення, де розташовуються аптеки, раніше отримували по 2-3 тис. грн орендної плати в місяць. Зараз це 35-40 тис. грн. Такі кроки дозволяють нам вже перевиконувати план по оренді – закладали 2,5 млн грн, а вже є 4 млн., і це ще без останніх місяців. І це попри те, що ми не робили нарахування підприємцям, які зазнали втрат через пандемію або зробили зарахування університету орендної плати на суму 800 тис. грн.

Так як в «Буковинську книгу» ми вселили надію і допомагаємо керівнику, так і «Буковина-фарм» ми розвиваємо. Так, це не супер успішне підприємство, але борги скорочуємо, аптеки відкриваємо. Комунальні заклади показують, що можуть працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес під комунальним прикриттям: аптеки в чернівецьких поліклініках та лікарнях

Нестача грошей на ліки, проблеми з житлом, страшенна бюрократія - учасники АТО продовжують боротися, вже на мирній землі

Прокуратура через суд стягує з обласного комунального підприємства понад 136 тис. грн. боргу за оренду

 Безгосподарність у комунальних підприємствах області або як фірми за рік заробляють 4 тисячі гривень (+документи)

На Буковині влада разом з книгарнями заодно прибрала до рук громадські аптеки

1