У Чернівцях кандидати в депутати міськради спільно з поліцією шукають журнал реєстрації своїх заяв

У Чернівцях кандидати в депутати міськради спільно з поліцією шукають журнал реєстрації своїх заяв

03.02.2021, 09:07

У ТВК кажуть, що не отримали всіх необхідних документів від попередників, а кандидати вважають це навмисним затягуванням процесу.

У вівторок, 2 лютого, Чернівецька територіальна виборча комісія знову не змогла зареєструвати кандидатів у депутати від партії «Рідне місто» і «Команда Михайлішина». Через це у залі засідань виник конфлікт між членами ТВК та кандидатами у депутати, пише ІА АСС.

Голова комісії Ірина Лютік повідомила, що через погане самопочуття вона не може голосувати. Тому ведення засідання передала заступниці голови комісії Ірині Микичук.

Заступниця голови ТВК повідомила, що 10 кандидатів у депутати від політичних партій «Рідне місто» та «Команда Михайлішина» у грудні 2020 року подали свої заяви до ТВК з проханням зареєструвати їх депутатами із порушеннями. Через це представниця комісії запропонувала розглянути проект постанови щодо реєстрації новообраними депутатами наступних за списком кандидатів від вище зазначених партій.

У залі засідань ТВК виник конфлікт між членами ТВК та кандидатами у депутати.

Зрештою, голова Чернівецької ТВК винесла на голосування питання про реєстрацію депутатами кандидатів, які написали заяви у грудні. За їх реєстрацію проголосували 5 членів комісії, проти – 1, утрималися – 8. Таким чином, «Команду Михайлішина» та «Рідне місто» знову не змогли зареєструвати депутатами Чернівецької міської ради.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представниця "Команди Михайлішина" спростувала заяву про те, що до суду подана апеляція на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду

«Є представники територіальної виборчої комісії, які, не пояснюючи причин, не голосують за реєстрацію. На засіданні присутні представники партій, яких не реєструють, є весь пакет документів, є рішення ЦВК, в якому сказано, що документи подані вчасно. ТВК зобов`язане нас зареєструвати у 5-денний термін», - зазначила у коментарі ІА АСС Аліна Олевич, кандидатка у депутати.

Олена Шородок, секретарка Чернівецької ТВК, пояснила: кандидатів не зареєстрували, бо не отримали від попередньої ТВК усіх необхідних документів.

«Щоби все мало законний характер, має бути все перевірено. Сьогодні на засіданні з`ясувалося, що є апеляція на рішення суду. Хоча вчора колишня голова ТВК казала, що ніяких судових процесів із ТВК немає, - каже Олена Шородок. - Нам треба перейняти справи, бо ми продовжуємо роботу наших попередніх колег, а не починаємо з чистого листа. Ми повинні отримати попередню документацію, щоб бачити журнали реєстрації заяв кандидатів, протоколи, постанови. Нам цього ще не передали. Попередня голова ТВК Анастасія Сімак передала вчора лише ключі і печатку. Про це був підписаний акт прийому-передачі. Документи ми маємо отримати від секретаря попереднього складу ТВК. Коли ми йому телефонували, він сказав, що зможе завтра після роботи це зробити. Тому засідання перенесли на завтра».

Аліна Олевич спростувала заяву про те, що до суду подана апеляція на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду.

«Позову ще нема. Ми спілкуємося з адвокатами щодо подальших дій», - зазначила вона.

Аліна Олевич викликала до ТВК поліцію, аби з`ясувати, куди зник журнал реєстрації.

Також до зали засідань прийшла голова попередньої Чернівецької ТВК Анастасія Сімак. Вона заявила, що передала новому складу комісії ті документи, які тримала у своєму кабінеті.

«За документацію всю відповідальність несе секретар. Він на даний момент не передав документацію. Я передала голові ТВК заяви усіх кандидатів, які знаходилися в мене в кабінеті, журнал реєстрації депутатів, які зараз є в раді», - заявила вона журналістам.

Зрештою, Чернівецька ТВК знову збереться на засідання завтра, 3 лютого, о 19:00.  

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1