У Чернівцях священики Московського патріархату й УПЦ КП посперечались через Томос

У Чернівцях священики Московського патріархату й УПЦ КП посперечались через Томос

13.07.2018, 16:07

13 липня 2018 року в Українському народному домі у Чернівцях відбулася прес-конференція з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

У заході взяли участь митрополит Чернівецький і Буковинський Української православної церкви Київського патріархату Данило, архієпископ Чернівецький і Кіцманський Української православної церкви Київського патріархату Онуфрій, секретар Чернівецько-Буковинської єпархії, архімандрит Української православної церкви (МП) Нікіта, духовенство краю, представники влади.

У ході зустрічі виникла суперечки між священиками УПЦ КП та УПЦ МП щодо об’єднання української церкви.

Як передає кореспондент molbuk.ua, це сталося сьогодні у приміщенні Українського народного дому на прес-конференції щодо відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

"Народ хоче, аби наші церкви об’єдналися. Ми цього хочемо, але нам на зустріч не простягають руку. Дуже добре, що до влади прийшов такий чоловік, як Петро Олексійович. Він розуміє, як важливо це для країни. Я знав особисто президента ще до того, як він ним став. І знаю його ставлення до Московського патріархату", - сказав архієпископ Онуфрій.

Представник Московського патріархату архієпископ Нікіта не погодився з позицією Онуфрія. Він висловив свої сумніви щодо "законності діяльності Київського патріархату".

Суперечки між священиками тривали понад дві години. Одні інших звинувачували у призупиненні процесу об’єднання церкви, також звучали закиди щодо того, хто кому що винен. Насамкінець учасники прес-конференції дійшли до висновку про необхідність сідати за стіл переговорів.

Фото та відео Сергія ДАНЕВИЧА

Джерело: https://pogliad.ua/ та https://molbuk.ua/

1