У Чернівцях журналіст погрожує стріляти в народних депутатів

У Чернівцях журналіст погрожує стріляти в народних депутатів

01.03.2013, 13:27

Керівник телекомпанії ТВА Василь Забродський, який називає себе «журналістом», погрожував пістолетом співвласникам телекомпанії, які намагалися провести збори акціонерів. У Фейсбуці та на прес-конференції Забродський заявив, що стрілятиме в народних депутатів.

Як повідомили співвласники телеканалу ТВА, 28 лютого мало місце прийняття рішення про звільнення Василя Забродського від будь-якого оперативного управління компанією. Про заплановані збори всі учасники, в тому числі сам Забродський, були повідомлені в установлений установчими документами спосіб. Сьогодні на зборах учасників був присутній також Забродський В.І.

У прес-релізі зазначено, що випадковими свідками сьогоднішніх зборів учасників, прийнятих ними рішень, а також спроб Василя Забродського застосувати вогнепальну зброю до присутніх на зборах учасників стали також народні депутати України. Вказані дії В.І.Забродського (щодо погроз застосування зброї) будуть окремим предметом розгляду правоохоронними органами.



Це відбулося вранці, а пообіді Василь Забродський зібрав прес-конференцію. Він підтвердив, що погрожував зброєю (травматичним пістолетом) співзасновникам компанії (серед яких була дружина нардепа Пишного) та народним депутатам Москалю і Диріву, які були присутні на зборах учасників. Пан Забродський висловив жаль, що не вистрілив, і заявив, що буде стріляти в народних депутатів. Василь Іванович хизувався безкарністю: він впевнений, що в разі стрільби будь-який суд його б виправдав. Більше того, пан Забродський анонсував рішення судів щодо своїх партнерів – «засудять за шахрайство, але дадуть умовне». 

Більшість прес-конференції була присвячена публічним образам опозиціонерів. Василь Забродський називав «Фронт Змін» «організованим злочинним угрупуванням», Пишного та інших народних депутатів – «придурками», «злодіями», «бандитами», самого Пишного – наркоманом.

Як відомо, у жовтні 2012 року генеральний директор ТВА Василь Забродський здійснив рейдерське захоплення телеканалу, користуючись тим, що він є керівником ТОВ Медіа-група «СІТІ», якому належить 54% у статутному фонді ТВА. При цьому в самій Медіа-групі «СІТІ» Василю Забродському належить 49%. Він продовжує фізично контролювати ТВА, використовує ефір телеканалу для власної реклами. На каналі встановлена приватна охорона, при цьому частину його приміщень пан Забродський оголосив «своєю приватною власністю».

Джерело: Місто Ч

Коментар політолога Михайла ШМОРГУНА з його стіни на ФБ:

В контексті ситуації з В.Забродським, думаю, що нам всім на часі поговорити про більш широкі можливості для володіння зброєю для українців (зокрема приватними підприємцями - власниками майна).

Я не буду розказувати Вам про сьогоднішню ситуацію в відносинах між владою і громадянами. Тих,хто здатний дати опір «бандитам при владі» є дуже мало. Держава перестала захищати українців, тому вони мають добитися права захистити себе. Ширші можливості для володіння зброєю дозволить захистити українцям себе, свою сім’ю, свій бізнес, свою національну гідність. Я щиро впевнений, що це рішення начасі !

Подивимося правді в очі, будь-яке бандитське угрупування може забрати у будь-кого з Нас стільки власності, скільки Вони захочуть. Для цього негідникам необхідний лише « владний дах», який забезпечить недоторканість та не дозволить Закону творити правосуддя .

Дивлячись на те, як «Сім’я» прибирає до рук країну, бюрократи на місцях теж наслідують цей приклад та безчинствують в областях та районах, містах та селах. У більшості випадків ми не бачимо цих випадків – оскільки ті наші люди, проти кого чиняться «наїзди» вважають за краще промовчати. Вони терплять... Як вирішити це питання?

Уявімо собі, що людина проти якої чиниться наїзд, володіє зброєю? Яка її дія у ситуації коли у тебе тупо крадуть майбутнє твоє і твоїх дітей, майно яке ти своєю працею набував? Думаю результат такого «наїзду» не буде таким очевидним для агресорів, як нині!

Я думаю, що застосування зброї для захисту себе, своєї власності та своєї родини виправдане! Податківець , «сесовець» , чи бандит з дахом сто разів подумає перед тим, як зазіхнути на приватну власність, образити честь чи національну гідність людини, яка володіє зброєю та може її законно застосувати.
 Тоді, наша держава стане іншою. Справедливішою!

1


КОМЕНТАРІ (1)

В умовах України, де поле способів вирішення питань не просто вузьке, а реально відсутнє, зброя стане єдиним способом виходу внутрішньовидової агресії, яка неминуче накопичується у змальованій ситуації.

Мова про ринок продажу зброї може йти тоді, коли будуть повернені, або створені заново способи вирішення трансакцій: купівля-продаж (реальний ринок) і взаємні права через діалог (громадянське суспільство).

Роль держави при цьому повинна бути радикально змінена: демонтовано імперсько-мобілізаційний зміст посадових обов’язків і повноважень і впроваджено обов’язки держави як інституту сприяння створенню суспільних благ.

Якщо це вдасться зробити, то питання ринку вільного продажу зброї вирішиться саме по собі, через втрату такої необхідності.

http://www.pravda.com.ua/columns/2012/06/22/6966895/

avatar

Валентин

01 березня 2013 09:44