У Чернівцях жінка-сторож врятувала від вибуху 300 студентів та викладачів

У Чернівцях жінка-сторож врятувала від вибуху 300 студентів та викладачів

29.12.2012, 19:45

Сторож корпусу університету по вул. О.Кобилянської, 42 попередила проникнення сторонньої особи до навчальних приміщень, а після вибуху оперативно викликала рятувальні служби. Професійні дії сторожа врятували близько 300 студентів та викладачів, які на той час знаходилися в будівлі, - повідомили www.buknews.com.ua у прес-службі БДМУ.

“27 грудня, за кілька хвилин до початку ІІІ пари, до корпусу зайшов невідомий мені чоловік. Я його не пропустила, оскільки, згідно службових обов’язків, нам заборонено пропускати до приміщення сторонніх осіб. Він повернувся і пішов, в цей час на другий поверх піднімався студент я перевела погляд на нього. І саме тоді пролунав вибух,” – розповідає сторож.

“Від імені студентів виносимо величезну подяку сторожу за те, що не пропустила сторонню людину до корпусу. Адже ми не знаємо, що могло статися, якщо вибух відбувся у самому корпусі, де розташовані навчальні аудиторії. Уже повернувшись додому, я щиро дякувала Богу за те, що залишилася жива-здорова. І дійсно в такі моменти починаєш розуміти та цінувати життя” – розповідає Вікторія, студентка 2 курсу.

“Був очевидцем подій. Якраз піднімався на другий поверх, коли пролунав вибух. Я бачив на власні очі, що відбулося, проте повірити було важко – вибух, дим, понівечене людське тіло. Тепер розумію, що якась хвилина-друга врятувала мені життя, я народився у сорочці,” – розповідає Вадим, студент 2 курсу.

Наразі в БДМУ ведеться службове розслідування цієї події та вжиті заходи щодо посилення безпеки студентів та викладачів. Також співробітниками кафедри психології та соціології та медико-психологічного центру БДМУ проводяться індивідуальні консультації для студентів та викладачів, які на той час перебували у корпусі.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Бабуся на прохідній не пропустила проникнення сторонньої особи до медуніверститету. Тоді звідки інформація кого він хотів  провчити? Невже кабінет викладача знаходиться на прохідній? У цій справі занадто багато запитань.

avatar

детектив

29 грудня 2012 19:27