У Чернівцях 'фронтовики' прочистили Януковичу вухо

У Чернівцях "фронтовики" прочистили Януковичу вухо

23.11.2011, 00:36

Марш Свободи чернівецької молоді відбувся в Чернівцях, 22 листопада. Хода відбулася в рамках руху «Україна проти Януковича».

Маршрут почався біля Театральної площі, де всі охочі змогли приєднатися до акції. Попрямувавши до чернівецької облдержадміністрації з гаслом «Свобода Україні!», учасники маршу «почистили владі вуха». Символічне вухо встановили перед будівлею ОДА, щоби влада почула народ і почала виконувати обіцянки.

Після цього, Марш Свободи рушив до Чернівецької міської ради. Тут учасники скандували «Ми за свободу – свободу народу», «Україна – країна вільних громадян», «Ми самі хочемо вибирати, хто буде керувати». Біля ратуші молоді люди влаштували театралізоване дійство, під час якого знімали з себе «ярмо». Наприкінці, учасники проспівавши гімн України і розійшлись з надією, що їх почують.

Активна молодь у Чернівцях сьогодні вправно чистила вуха владі. Колись задеклароване гасло: "почую кожного" - розчинилося у повітрі 2010 року.

Покращень у житті нема, обіцяних збільшень зарплати та невисоких цін ніхто не бачить. Марш свободи пройшов від Театральної площі до Чернівецької обласної адміністрації та міської ради. Нагадали усім - сидіти у теплих кріслах чиновникам залишається все менше часу.

Зелені кольори символізують надію та зміни. Розклеєні плакати, виголошені гасла, антураж - як маніфест протесту нинішній владній номенклатурі. Перші кроки і курс на облдержадміністрацію. Тут на гостей ніхто не чекав. Провоохоронець тільки дивився через скло. А з першими сніжинками із вуст лунали вже далеко не перші скарги до влади:

- На законодавчому рівні гарантовано збільшення кількості навчальних місць, держзамовлення до 75%, де вони?

Ярмо - тут символічне, проте, у житті реальне. Кожен громадянин зараз у такому стані, - твердять мітингувальники - до нього не прислухаються, тільки гноблять.

- Вуха у влади забиті вертольотами, як казав пан Янукович, дорогими автомобілями. Яхтами, дорогими маєтками, тому влада нас і не чує, - скандували мітингувальники.

Аби невдоволених почуло більше людей - всі рушили до мерії. Там теж колись обіцяли золоті гори. Тут невеликий спектакль - аби наочно показати залежність громади від держави. І це зовсім не свобода вибору, а нав'язливі вказівки. За сценарієм, перекриває подих людині водночас і міліція, і податкова, і чиновники.

- Такої вже революції не буде, вони дочекаються іншої революції, якщо будуть себе вести так само, - вважає Петро Кобевко, учасник "Помаранчевої революції".
7 років тому на цій площі було кілька десятків тисяч "помаранчевих". Багато з них - зневірились, проте й тодішні опоненти зараз не в захваті від влади. І все ж стрічка на грудях - це підтримка ідеї та консолідації народу, а зовсім не ода "Нашій Україні" чи керманичам революції.

Джерело: molbuk.ua та citi.cv.ua

Нагадаємо, одним з гасел передвиборчої кампанії чинного президента  України Віктора Януковича було "Почую кожного!"