У Чернівцях досліджують справи про лікарські помилки з усієї Правобережної України

У Чернівцях досліджують справи про лікарські помилки з усієї Правобережної України

29.06.2016, 16:31

Правда, через те, що до нас на експертизу їх на везуть із усього Правобережжя

За останні два роки кількість так званих «лікарських справ», коли проводиться судово-медична експертиза правильності діагностики та лікування людини, яка загинула чи стала інвалідом, зросла у Чернівцях у десятки разів.
 
- Якщо раніше таких справ мали одну-дві за рік, то за 2015-й їх було біля півсотні, а з початку нинішнього року вже понад 20, - каже начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи, професор Віктор Бачинський. – Щоправда, тих, що стосуються нашої області серед них лічені одиниці, більшість складають справи з Івано-Франківської, Волинської, Хмельницької та інших областей. Фактично, до нас стікаються такі справи з усієї Правобережної України.  

Родичі постраждалих вимагають з’ясувати правильність постановки діагнозу та призначеного лікування, доцільність прописування різного роду ліків тощо. Їх не зупиняє навіть те, що подібна послуга є платною і коштує 3,5 тисячі гривень. Відповідні дослідження проводить відділ комісійних експертиз судмедбюро, у якому виконують найбільш складні експертні дослідження. Більшість експертиз стосуються акушерства та гінекології і хірургічних втручань. 
 
До Чернівців ці справи стікаються через реноме об’єктивності експертного висновку. Що ж до того, скільки з них згодом стають предметом судового розгляду, то такої інформації, за словами В. Бачинського, він не має.

Джерело: http://promin.cv.ua/

1