У Чернівцях депутат облради хоче знати, чому обленерго заплутує буковинців розрахунками за спожиті кіловати

У Чернівцях депутат облради хоче знати, чому обленерго заплутує буковинців розрахунками за спожиті кіловати

28.09.2012, 18:10

Депутат обласної ради М. Павлюк просить в Обленерго пояснень

 Депутат Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк звернувся із депутатським запитом до керівництва ПАТ ЕК «Обленерго» з приводу зміни форми оплати за спожиту електроенергію, що, фактично, відбулося без погодження із споживачами. Як наслідок,  «це призвело до ряду неточностей при оплаті за електроенергію за розрахунковий період та поставило у дуже незручне становище  буковинців», - пише у своєму запиті М.Павлюк.

Раніше споживачі платили за розрахунковими книжками, тепер повинні чекати рахунків, які приходять до того ж невчасно. Депутат просить Обленерго проінформувати буковинців щодо нагальності й доцільності вжитих ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» заходів та роз’яснити нову політику оплати за спожиту електроенергію у цілому. «До мене на депутатський прийом прийшли буковинці, надали документально копії більше 40-ка платіжних документів, де спостерігається помилковість або неточність у 3-10 грн. при розрахунку спожитих кіловат за календарний місяць», - пояснює М. Павлюк.

«Вважаю, що не варто робити поспішних висновків, але проблема у тому, що усі споживачі на Буковині, а це близько 350 тисяч громадян заслуговують пояснень, а також те, що їм, компанія-монополіст, повинна надати вичерпну інформацію щодо необхідності таких кроків. Повторюся, цього заслуговують у першу чергу законослухняні буковинці, які просто не володіють інформацією щодо такої політики «Обленерго». І арсенал для надання такої інформації дуже великий – від власного інтернет-сайту до проведення громадських слухань, круглих столів та навіть місцевого референдуму. Думаю, депутатський корпус тільки б сприяв конструктивному вирішенню такої проблеми» - підсумував депутат М. Павлюк.

1