В День Республіки Індія у Чернівцях співали 'Червону руту' (додано відео)

В День Республіки Індія у Чернівцях співали "Червону руту" (додано відео)

28.01.2013, 22:33

У палаці Академічному у Чернівцях сьогодні відзначали День Республіки Індія. Свято було організоване товариством індійських студентів при медичному університеті, яке давно діє при навчальному закладі.

На святі Дня Індії студенти танцювали і співали, представники Індії представляли свою яскраву та самобутню культуру. Глядачі побачили традиційні вокальні та хореографічні номери, а також театральні композиції під запальну індійську музику. Окрім того у виконанні студентів-індусів прозвучали й українські пісні. На урочистостях також відзначили найкращих студентів.

- Студенти представляють свій творчий доробок, демонструють свою культуру. А наші молоді люди таким чином вивчають національні особливості тих країн, студенти яких навчаються в нашому університеті, - розповів ректор БДМУ Тарас Бойчук.

Цікаво, що студенти з Індії, крім своїх пісень знають ще й українські. На святі навіть заспівали український хіт "Червону руту".

Також на святі можна були побачити традиційні індійські прикраси та скуштувати національну їжу.

Довідка

В Буковинському державному медичному університеті навчається близько тисячі студентів-іноземних громадян з 37 країн світу, з них – більше 400 є громадянами Індії, які кожного року 26 січня святкують День Республіки Індія. Уже стало доброю традицією святкувати це свято в Буковинському державному медичному університеті, оскільки студентська спільнота з Індії тут найчисельніша.

Джерело: molbuk.ua 

 

1